Šport
15 ogledov

Koper čaka na nasprotnika

Dobelšek Krivokapić Cimos Koper Saša Despot
Koprski Cimos bo jutri okoli poldneva izvedel ime svojega nasprotnika v četrtfinalu Lige prvakov. Morebitni tekmeci obalnega prvoligaša so Barcelona, Kiel, Atletico Madrid in Füchse Berlin. V žrebu tudi Celje Pivovarna Laško (Pokal pokalnih zmagovalcev).

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju bodo v torek ob 11.30 opravili četrtfinalni žreb v Ligi prvakov, Cimos Koper, ki je v osmini finala izločil poljsko ekipo Vive Targi Kielce, pa bo v drugem jakostnem bobnu. Morebitni tekmeci slovenskega prvaka so španska Barcelona in Atletico Madrid ter nemška Kiel in Füchse Berlin.

V torkovem dunajskem plesu kroglic bodo sodelovali tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. Letošnji zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja iz Podčetrtka so v četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev izločili portugalsko Benfico iz Lizbone, njihovi možni tekmeci v polfinalu pa prihajajo iz Nemčije (Flensburg-Handewitt in Gummersbach) ter Španije (Aragon).

V največjem slovenskem obalnem mestu še vedno slavijo zgodovinsko uvrstitev med osem najboljših ekip, izbrance Fredija Radojkoviča pa v četrtfinalu čakajo same imenitne zasedbe. Barcelona, Atletico Madrid in Kiel v zadnjem desetletju, nekatere od teh tudi dlje časa, krojijo vrh evropskega klubskega rokometa, ambiciozni Füchse Berlin pa se s strumnimi koraki približuje najboljšim zasedbam na stari celini.

Evropska rokometna zveza je Cimos Koper uvrstila v drugi jakostni boben, v njem so še danski Koebenhavn, hrvaška Croatia Osiguranje Zagreb in španski Reale Ademar Leon. Koprčani bodo prvo tekmo igrali na domačem igrišču (med 18. in 22. aprilom), povratno pa v gosteh (med 25. in 29. aprilom).

Na Dunaju bodo izžrebali tudi polfinalne pare v pokalu EHF in pokalu Challenge. Oba slovenska predstavnika sta se poslovila v četrtfinalu: od velenjskih rokometašev so bili v pokalu EHF boljši igralci nemškega Rhein-Neckar Löwna, od mariborskega Branika v pokalu Challenge pa rokometaši izraelskega Maccabija iz Tel Aviva.

Žreb evropskih pokalov:

Liga prvakov (četrtfinale):

Prvi boben: Barcelona, Kiel, Atletico Madrid in Füchse Berlin
Drugi boben: Reale Ademar Leon, Koebenhavn, Cimos Koper in Croatia Osiguranje Zagreb

Pokal pokalnih zmagovalcev (polfinale):
Aragon, Flensburg-Handewitt, Celje Pivovarna Laško in Gummersbach

Pokal EHF (polfinale):
Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen, Frisch Göppingen in Dunquerque

Pokal Challenge (polfinale):
Sporting Lizbona, Wacker Thun, Diomidis Argos in Maccabi Tel Aviv

Komentarjev 1
  • vladek 11:49 27.marec 2012.

    Cimos-Atletiko Madrid Srečno