Koper spet "turbo": Rudonja vodja stroke

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Vodja stroke pri slovenskem nogometnem prvoligašu Luki Koper bo v prihajajoči sezoni 2012/13 nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja. Mitski napadalec se tako vrača v klub, kjer je že opravljal funkcijo predsednika in igralca.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvoligaš Luka Koper se že vneto pripravlja na novo sezono. Pomembna novost je, da bo v klubu odslej kot vodja stroke deloval nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, tako nekdanji igralec Kopra kot tudi njegov predsednik.

"Klub bo v prihodnje temeljil na doma vzgojenem kadru, vsaj v čim večjem obsegu. Cilj nam bo uveljaviti čim več domačih mladih nadarjenih igralcev in posledično bi klub na ta način lahko živel. V smislu strokovnega dela moramo narediti korak naprej. Tu vidim velike rezerve v dodatnem delu z igralci in podobno. Precej bomo naredili na procesu oblikovanja igralcev za igralca članske vrste. Tako v mlajših kategorijah ne bomo močno stremeli k rezultatom, razen če ti pridejo po naravni poti, temveč je cilj delo z igralci. V klubu imamo dovolj profesionalnih strokovnjakov za to," je povedal Rudonja.

Športni direktor Andrej Poljšak, ki bo najtesnejši sodelavec Rudonje, je dodal še nekaj kadrovskih informacij: "Od igralcev, ki so jim potekle pogodbe, se za nadaljnje sodelovanje nismo odločili s Sinišo Liničem, Srebrenkom Posavcem, Milanom Ostercem, Danijelom Marčeto in Davorjem Bubanjo. Damirju Hadžiču, Erminu Hasiču, Enesu Handanagiču, Bojanu Đukiču in Adnanu Aganoviću so prav tako pogodbe potekle, vendar se bomo z njimi v teh dneh pogovorili o morebitnem nadaljevanju sodelovanja. V klubu bomo preverili tudi igralce izhodne mladinske generacije in ugotovili, kdo je zanimiv za prvo moštvo. Sicer pa ni neznanka, da iščemo po enega napadalca, 'štoperja' in veznega igralca. V tednu dni bo slika bolj jasna," je povedal Poljšak.

Sicer pa bodo Koprčani začeli priprave na novo sezono pod taktirko dvojca Milivoj Bračun/Oliver Bogatinov v ponedeljek, 11. junija. Po delu na Bonifiki se bodo 24. junija odpravili na priprave v Moravske Toplice. Dogovorjenih je že nekaj prijateljskih tekem. 2. julija bo tako na Bonifiki gostovala Crvena zvezda, 7. in 8. julija pa bodo "kanarčki" odpotovali na turnir v Slavonski Brod. Prav tako bo v Kopru gostoval tudi Udinese, vendar točen datum še ni določen.

V času, ki sledi, se bodo na temo oblikovanja upravnega odbora kluba sestali z generalnim sponzorjem Luko Koper vodilni možje kluba, poleg bo tudi koprski župan. Za konec je klubska sekretarka Suzana Srdić seznanila prisotne, da so v zvezi s podeljeno licenco Muri Nogometno zvezo Slovenije zaprosili za uradno pojasnilo, čeprav nimajo namena česarkoli spreminjati in je stanje pač dokončno. Želijo si le, da bi bile zadeve v prihodnje jasne in transparentne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:14 7. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • 16:14 7. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.