Šport > Nogomet
6 ogledov

Koper spet "turbo": Rudonja vodja stroke

Mladen Rudonja Boštjan Tacol
Vodja stroke pri slovenskem nogometnem prvoligašu Luki Koper bo v prihajajoči sezoni 2012/13 nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja. Mitski napadalec se tako vrača v klub, kjer je že opravljal funkcijo predsednika in igralca.

Slovenski nogometni prvoligaš Luka Koper se že vneto pripravlja na novo sezono. Pomembna novost je, da bo v klubu odslej kot vodja stroke deloval nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, tako nekdanji igralec Kopra kot tudi njegov predsednik.

"Klub bo v prihodnje temeljil na doma vzgojenem kadru, vsaj v čim večjem obsegu. Cilj nam bo uveljaviti čim več domačih mladih nadarjenih igralcev in posledično bi klub na ta način lahko živel. V smislu strokovnega dela moramo narediti korak naprej. Tu vidim velike rezerve v dodatnem delu z igralci in podobno. Precej bomo naredili na procesu oblikovanja igralcev za igralca članske vrste. Tako v mlajših kategorijah ne bomo močno stremeli k rezultatom, razen če ti pridejo po naravni poti, temveč je cilj delo z igralci. V klubu imamo dovolj profesionalnih strokovnjakov za to," je povedal Rudonja.

Športni direktor Andrej Poljšak, ki bo najtesnejši sodelavec Rudonje, je dodal še nekaj kadrovskih informacij: "Od igralcev, ki so jim potekle pogodbe, se za nadaljnje sodelovanje nismo odločili s Sinišo Liničem, Srebrenkom Posavcem, Milanom Ostercem, Danijelom Marčeto in Davorjem Bubanjo. Damirju Hadžiču, Erminu Hasiču, Enesu Handanagiču, Bojanu Đukiču in Adnanu Aganoviću so prav tako pogodbe potekle, vendar se bomo z njimi v teh dneh pogovorili o morebitnem nadaljevanju sodelovanja. V klubu bomo preverili tudi igralce izhodne mladinske generacije in ugotovili, kdo je zanimiv za prvo moštvo. Sicer pa ni neznanka, da iščemo po enega napadalca, 'štoperja' in veznega igralca. V tednu dni bo slika bolj jasna," je povedal Poljšak.

Sicer pa bodo Koprčani začeli priprave na novo sezono pod taktirko dvojca Milivoj Bračun/Oliver Bogatinov v ponedeljek, 11. junija. Po delu na Bonifiki se bodo 24. junija odpravili na priprave v Moravske Toplice. Dogovorjenih je že nekaj prijateljskih tekem. 2. julija bo tako na Bonifiki gostovala Crvena zvezda, 7. in 8. julija pa bodo "kanarčki" odpotovali na turnir v Slavonski Brod. Prav tako bo v Kopru gostoval tudi Udinese, vendar točen datum še ni določen.

V času, ki sledi, se bodo na temo oblikovanja upravnega odbora kluba sestali z generalnim sponzorjem Luko Koper vodilni možje kluba, poleg bo tudi koprski župan. Za konec je klubska sekretarka Suzana Srdić seznanila prisotne, da so v zvezi s podeljeno licenco Muri Nogometno zvezo Slovenije zaprosili za uradno pojasnilo, čeprav nimajo namena česarkoli spreminjati in je stanje pač dokončno. Želijo si le, da bi bile zadeve v prihodnje jasne in transparentne.

Komentarjev 2
  • jokovine 18:14 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • Manager 16:14 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **