Kopica medalj in rekordov za Slovence

Foto: Powerlifting Team Slovenia Powerlifting Team Slovenia Foto: Powerlifting Team Slovenia Powerlifting Team Slovenia Foto: Powerlifting Team Slovenia Powerlifting Team Slovenia Foto: Powerlifting Team Slovenia Powerlifting Team Slovenia
Slovenski tekmovalci Powerlifting Team Slovenia so na GPA svetovnem prvenstvu dosegli več odličnih rezultatov.
Oglej si celoten članek

Pet članov slovenske delegacije se s tekmovanja vrača s tremi medaljami v powerliftingu in osmimi medaljami v posamičnih dvigih. Slovenski udeleženci tekmovanja so postavili tudi šest GPA svetovnih rekordov. 

V powerliftingu je Mariša Golob osvojila naslov svetovne prvakinje, postavila svetovni rekord v deadliftu (170kg v kategoriji open -56kg) in dosegla tretje mesto skupno.

Erni Gregorčič je osvojil naslov svetovnega prvaka in postavil svetovni GPA rekord v deadliftu v kategoriji master1 -75kg (241kg).

Simon Stopar je na svojem prvem nastopu na GPA svetovnih prvenstvih osvojil odlično tretje mesto.

Nino Pevec je pokazal veliko borbenost, vendar se mu v najtežji kategoriji, kjer je bilo kar 12 tekmovalcev, ni uspelo uvrstiti na stopničke.

V posamičnih dvigih je Gregorčič osvojil tri zlate medalje v disciplinah počep in push and pull v kategoriji M1 in Open. Postavil je še tri nove svetovne rekorde v disciplini push and pull -75 M1 (145kg, 241kg, 386kg).

Golobova osvojila še dve zlati medalji v disciplinah počep in push and pull in svetovni rekord v deadliftu v sklopu discipline push and pull (170kg). Stopar je osvojil srebrno medaljo v disciplini počep in bronasto v disciplini push and pull ter drugo mesto skupno v disciplini počep kategorija open.

Iztok Mavsar se je do zadnjega dviga boril za naslov svetovnega prvaka v disciplini bench press in na koncu izgubil le za las. Osvojil je drugo mesto v kategoriji M3-125kg z odličnim dvigom 180kg in le za 2,5 kg zaostal za zlato medaljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.