Šport
219 ogledov

Kopica medalj in rekordov za Slovence

Powerlifting Team Slovenia
1/4
Powerlifting Team Slovenia
Slovenski tekmovalci Powerlifting Team Slovenia so na GPA svetovnem prvenstvu dosegli več odličnih rezultatov.

Pet članov slovenske delegacije se s tekmovanja vrača s tremi medaljami v powerliftingu in osmimi medaljami v posamičnih dvigih. Slovenski udeleženci tekmovanja so postavili tudi šest GPA svetovnih rekordov. 

V powerliftingu je Mariša Golob osvojila naslov svetovne prvakinje, postavila svetovni rekord v deadliftu (170kg v kategoriji open -56kg) in dosegla tretje mesto skupno.

Erni Gregorčič je osvojil naslov svetovnega prvaka in postavil svetovni GPA rekord v deadliftu v kategoriji master1 -75kg (241kg).

Simon Stopar je na svojem prvem nastopu na GPA svetovnih prvenstvih osvojil odlično tretje mesto.

Nino Pevec je pokazal veliko borbenost, vendar se mu v najtežji kategoriji, kjer je bilo kar 12 tekmovalcev, ni uspelo uvrstiti na stopničke.

V posamičnih dvigih je Gregorčič osvojil tri zlate medalje v disciplinah počep in push and pull v kategoriji M1 in Open. Postavil je še tri nove svetovne rekorde v disciplini push and pull -75 M1 (145kg, 241kg, 386kg).

Golobova osvojila še dve zlati medalji v disciplinah počep in push and pull in svetovni rekord v deadliftu v sklopu discipline push and pull (170kg). Stopar je osvojil srebrno medaljo v disciplini počep in bronasto v disciplini push and pull ter drugo mesto skupno v disciplini počep kategorija open.

Iztok Mavsar se je do zadnjega dviga boril za naslov svetovnega prvaka v disciplini bench press in na koncu izgubil le za las. Osvojil je drugo mesto v kategoriji M3-125kg z odličnim dvigom 180kg in le za 2,5 kg zaostal za zlato medaljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.