Kopitar asistiral pri uspešnem lovu na orjaške lignje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V noči na nedeljo je bilo v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigranih 13 tekem, tri so bile preložene.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so vpisali četrto zmago zapovrstjo. Kralji so v gosteh premagali najslabšo ekipo pacifiške skupine Seattle Kraken z izidom 3:1. Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku v peti minuti, pod gol se je podpisal Adrian Kempe.

Šved je v začetku prve tretjine dosegel svoj 17. gol v sezoni, Phillip Danault pa je bil odličen v nadaljevanju ter poskrbel za naslednja dva gola, v peti minuti druge tretjine in 45 sekund pred koncem tekme v Seattlu v nebranjeno mrežo.

Marcus Johansson je dosegel edini gol za domačo zasedbo, v drugi tretjini za 1:2, ob moštveni premoči Seattla na ledu. Seattle je sicer vpisal deveti poraz po vrsti.

Los Angeles je zmagal šestič v zadnjih sedmih tekmah. V razvrstitvi pacifiške skupine je na drugem mestu, 45 točk si deli z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, tri točke več ima na vrhu divizije Vegas Golden Knights.

Los Angeles bo tudi naslednjo tekmo odigral v gosteh, in sicer proti Morskim psom iz San Joseja v ponedeljek z začetkom ob 22. uri po srednjeevropskem času.

V ligi NHL bi iz sobote na nedeljo morale biti na delu vse ekipe, a jih je šest dobilo prisilen odmor zaradi protokolov proti covidu-19. Na sporedu je bilo tako 13 tekem, dve sta se rešili v podaljšku.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Nashville Predators       4:3 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks   4:1
New York Islanders - Washington Capitals  0:2
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets  9:2
St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs     5:6
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres        4:0
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars        3:1
Philadelphia Flyers - New York Rangers    2:3
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks        3:0
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche      0:5
Seattle Kraken - Los Angeles Kings        1:3
Edmonton Oilers - Ottawa Senators         4:6
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins     1:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - New Jersey Devils    preloženo
Winnipeg Jets - Ottawa Senators           preloženo
Calgary Flames - Vegas Golden Knights     preloženo
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:42 16. Januar 2022.

    Zlasti ugodna sta bila poraza Anaheima in Edmontona, ki sta resna divizijska nasprotnika za mesto v končnici. Obe moštvi sta …

  • 11:31 16. Januar 2022.

    Gol Kopitarjevega napada je bil posledica vztrajnosti in pritiska na obrambo, ki ju je trojka Iafallo-Kopitar-Kempe sposobna vršiti. Tekma je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.