Šport
186 ogledov

Kopitar asistiral pri uspešnem lovu na orjaške lignje

Seattle Kraken LA Kings Profimedia
V noči na nedeljo je bilo v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigranih 13 tekem, tri so bile preložene.

Hokejisti Los Angeles Kings so vpisali četrto zmago zapovrstjo. Kralji so v gosteh premagali najslabšo ekipo pacifiške skupine Seattle Kraken z izidom 3:1. Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku v peti minuti, pod gol se je podpisal Adrian Kempe.

Šved je v začetku prve tretjine dosegel svoj 17. gol v sezoni, Phillip Danault pa je bil odličen v nadaljevanju ter poskrbel za naslednja dva gola, v peti minuti druge tretjine in 45 sekund pred koncem tekme v Seattlu v nebranjeno mrežo.

Marcus Johansson je dosegel edini gol za domačo zasedbo, v drugi tretjini za 1:2, ob moštveni premoči Seattla na ledu. Seattle je sicer vpisal deveti poraz po vrsti.

Los Angeles je zmagal šestič v zadnjih sedmih tekmah. V razvrstitvi pacifiške skupine je na drugem mestu, 45 točk si deli z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, tri točke več ima na vrhu divizije Vegas Golden Knights.

Los Angeles bo tudi naslednjo tekmo odigral v gosteh, in sicer proti Morskim psom iz San Joseja v ponedeljek z začetkom ob 22. uri po srednjeevropskem času.

V ligi NHL bi iz sobote na nedeljo morale biti na delu vse ekipe, a jih je šest dobilo prisilen odmor zaradi protokolov proti covidu-19. Na sporedu je bilo tako 13 tekem, dve sta se rešili v podaljšku.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Nashville Predators       4:3 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks   4:1
New York Islanders - Washington Capitals  0:2
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets  9:2
St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs     5:6
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres        4:0
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars        3:1
Philadelphia Flyers - New York Rangers    2:3
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks        3:0
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche      0:5
Seattle Kraken - Los Angeles Kings        1:3
Edmonton Oilers - Ottawa Senators         4:6
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins     1:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - New Jersey Devils    preloženo
Winnipeg Jets - Ottawa Senators           preloženo
Calgary Flames - Vegas Golden Knights     preloženo
Komentarjev 3
  • PasjaProcesija 11:42 16.januar 2022.

    Zlasti ugodna sta bila poraza Anaheima in Edmontona, ki sta resna divizijska nasprotnika za mesto v končnici. Obe moštvi sta v rezultatski krizi. Vancouver je imel po menjavi trenerja lep niz zmag, zdaj se vrača v pričakovane tirnice. San Jose ...prikaži več je uspel izvleči samo točko, čeprav so bili statistično boljši nasprotnik. Proti njim igra LA v torek zgodaj zjutraj po našem času. LA je letos občutno boljši doma kot v gosteh, a današnja zmaga in zanos igralcev vlivata optimizem.

  • PasjaProcesija 11:31 16.januar 2022.

    Gol Kopitarjevega napada je bil posledica vztrajnosti in pritiska na obrambo, ki ju je trojka Iafallo-Kopitar-Kempe sposobna vršiti. Tekma je potekala pretežno v sredini ledene ploskve z malo priložnostmi, kar je ustrezalo obem moštvom (Seattle ima najslabši vratarski tandem v ...prikaži več ligi). Spodbudna zmaga za Petersena, ki letos ni igral veliko in je že imel sumljive trenutke. Odličen večer za LA, saj je izgubilo vseh 6 moštev zahoda (kjer se LA poteguje za končnico), ki so igrala proti moštvom vzhoda.