Šport
222 ogledov

Kopitarjevi Kralji spodrezali Rdeča krila

Anže Kopitar Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali 11 tekem.

Moštvo Los Angeles Kings nadaljuje niz boljše forme. V pretekli noči so za šesto zmago na zadnjih 10 tekmah in tretjo na zadnjih štirih s 4:0 na domačem ledu premagali Detroit Red Wings. Slovenski as Anže Kopitar se ni zapisal med strelce ali podajalce.

Los Angeles je imel veliko več od igre, kar kaže tudi statistika obramb obeh vratarjev: 38:21 za Detroit. Za Los Angeles so zadetke dosegli Phillip Danault in Drew Doughty v prvi tretjini, Adrian Kempe v drugi ter Trevor Moore v zadnjih tretjini. Dustin Brown je prispeval dve podaji in je točko oddaljen od 700. točke v ligi.

Anže Kopitar Kopitar z novo točko Šport Čemu podobnemu v NHL še nismo bili priča, tekma rušila rekorde!

"Mislim, da smo le še nadgradili tisto z zadnje tekme. Mislim, da smo bili v igri pet na pet boljši od Nashvilla na prejšnji tekmi, zdaj pa smo se še naprej držali tega in smo tekmo začeli tam, kjer smo prejšnjo končali. Fantje so bili lačni, pripravljeni in seveda, to je pomembna zmaga," je dejal Danault za lakingsinsider.com.

Kopitar je prebil 21 minut na ledu, ravno toliko obramb pa je zbral vratar Kraljev Cal Petersen, ki je po 6. decembru znova zaigral v prvi postavi.

NHL, izidi:

Dallas Stars - Pittsburgh Penguins         3:2
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs   5:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins        2:5
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks      2:3 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Florida Panthers     3:4 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils  4:3
Arizona Coyotes - Nashville Predators      2:4
Minnesota Wild - Washington Capitals       3:2 (kazenski streli)
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks  1:2
Anaheim Ducks - New York Rangers           1:4
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings      4:0
Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 09:49 09.januar 2022.

    LA jih je v štartu odpihnil. Detroit je prišel do prvega strela v sredini prve tretjine, ko jih je imel LA že 15. Pri 2:0 je imel LA 14 strelov in po prejetem golu je Detroitov kapetan v poizkusu spremenitve ...prikaži več toka igre izzval pretep. Od tu naprej se je kmalu odvila samo še predvidljiva in umirjena igra po starem načelu "čuvaj rezultat".