Šport
2370 ogledov

Navijačica rešila življenje članu nasprotne ekipe

Seattle Kraken Profimedia
Navijačica Seattla s sporočilom poskrbela za srečen konec zgodbe.

Na NHL tekmi konec oktobra sta se pomerili ekipi Seattla in Vancouvra, dvoboj pa si bo za vse življenje zapomnil Brian Hamilton, ki pi Canucks skrbi za opremo hokejistov. Ko je namreč zapuščal prostor, ki je ob ledu namenjen ekipi, ga je z udarci na pleksi steklo namreč zaustavila navijačica Seattla in mu pokazala sporočilo, ki ga je zapisala na telefon. V njem ga je opozorila, da je pega, ki jo ima na vratu, najverjetneje znak, da ima raka.

Hamilton je opozorilo vzel resno in odšel na pregled, kjer so ugotovili, da je bila diagnoza mladenke pravilna. Takoj so začeli z zdravljenjem. Ker je bil rak v začetnem stadiju, je bilo to hitro uspešno.

"Podaljšala je moje življenje. Imam čudovito družino, čudovito hčerko. Rešila je moje življenje. Ni me potegnila iz gorečega vozila, kot se to zgodi v velikih zgodbah, vendar me je rešila pred počasnim ognjem. Zdravnik je dejal, če bi ignoriral to opozorilo, me čez nekaj časa ne bi bilo več," je stvar čustveno pojasnil Hamilton.

Ta se je na vsak način želel zahvaliti in je na socialnih omrežjih navijače Seattla zaprosil, da mu pomagajo najti dekle, ki mu je omogočila lažje nadaljevanje življenja. Kmalu je bila inditeta navijačice razkrita, gre za Nadio Popovici, ki bo v tem letu začela s študijem zdravstva. Obe ekipi sta zdaj stopili skupaj in mladenki namenili 10.000 dolarjev za študij. 

Hamilton se je tudi osebno zahvalil Popovicijevi. "To ni bilo ravno sporočilo, ki bi ga človek pričakoval. Naslednji dan sem ženi dejal, da si že način na kateri ste mi podali sporočilo zasluži, da vse skupaj preverim. Če je neznana oseba šla tako daleč, da me je opozorila na takšen način, je prav, da vse skupaj preverim. In sem. Na srečo imam na voljo klubske zdravnike," je svoji rešiteljici ob srečanju med drugim povedal Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice