Šport
226 ogledov

Kopitar in kolegi prekinili niz najbolj vroče ekipe

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings po loteriji boljši od Vancouvra.

Los Angeles Kings so v domačem Staples Centru na kolena položili Vancouver Canucks. Po rednem delu in podaljšku se je tekma končala z 1:1, po izvajanju kazenskih strelov pa so bili bolj zbrani domači igralci iz mesta angelov. Odločilna gola sta v "hokejski loteriji" zabila Šveda Adrian Kempe in Viktor Arvidsson. Slednji je v polno nameril v peti seriji kazenskih strelov. S tem se je končal uspešen niz Vancouvra, ki je pred tokratnim obračunom s Kings zabeležil sedem zaporednih zmag.

Anže Kopitar je v 26:14 minute sprožil štiri strele proti slovaškemu vratarju Jaroslavu Halaku, a se Hrušičan ni vpisal med strelce, neuspešen je bil tudi v kazenskem strelu. V rednem delu je za kalifornijsko ekipo v drugi tretjini zadel Brendan Lemieux, za kanadsko ekipo pa v tretji Bo Horvat.

Los Angeles je v izenačeni zahodni konferenci s 35 točkami trenutno na desetem mestu, vodilna zasedba iz Las Vegasa ima sedem točk več. Kopitar in njegovi soigralci bodo naslednjo tekmo igrali 2. januarja prihodnje leto, ko bodo gostili tekmece iz Philadelphie.

Tampa Bay, vodilna ekipa vzhodne konference, je v lokalnem derbiju visoko izgubila proti Floridi s 3:9. Pri zmagovalcih je blestel Jonathan Huberdeau, ki je dosegel gol in zbral kar štiri asistence, domači vratar Spencer Knight pa je zabeležil 39 obramb.

Uspešnejša je bila Carolina, trenutno drugouvrščena ekipa vzhodne konference je brez posebnih težav na kolena položila Montreal s 4:0. Columbus je šele po kazenskih strelih strl odpor Nashvilla in slavil s 4:3, San Jose pa je v podaljšku premagal Philadelphio s 3:2. Odločilni gol je prispeval Čeh Tomaš Hertl.

Otočani iz New Yorka so bili na domačem ledu zanesljivo boljši od tekmecev iz Buffala s 4:1, izkazal pa se je Mathew Barzal z golom in dvema podajama. Novinec v najmočnejši hokejski ligi na svetu iz Seattla je doma klonil proti Calgaryju s 4:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice