Šport
70 ogledov

Mediji v ZDA: Hokejistov NHL ne bo v Pekingu

Columbus Toronto NHL
Vodstvo lige NHL in predstavniki igralcev naj bi dosegli dogovor.

Po poročanju ameriških medijev, ki navajajo neimenovane vire, hokejistov severnoameriške lige NHL ne bo na zimskih olimpijskih igrah februarja 2022 v Pekingu. Vodstvo najmočnejše hokejske lige na svetu in predstavniki igralcev NHLPA so po odpovedi 50 tekem zaradi pozitivnih primerov covida-19 dosegli dogovor, da hokejistov NHL ne bo na OI.

O tem dogovoru so poročali ESPN, New York Times, Washington Post, USA Today in drugi mediji v ZDA. Liga NHL tega še ni potrdila. "Liga NHL in združenje NHLPA dejavno sodelujeta v pogovorih o nastopu igralcev februarja na OI v Pekingu. Pričakujemo, da bo odločitev znana v naslednjih dnevih," je odvrnil tiskovni predstavnik lige.

Pred tem je veljal sklep lige in igralcev, da bodo na zimskih igrah 2022 in 2026 hokejisti lahko nastopili v reprezentancah. Na prejšnjih OI v Južni Koreji leta 2018 tudi ni bilo večine zveznikov NHL, olimpijski naslov so osvojili igralci iz Rusije.

Za igre v kitajski prestolnici naj bi bilo drugače, a je izbruh okužb s covidom-19 povsem pomešal potek prvenstva v NHL. V nedeljo se je vodstvo lige tako že odločilo, da bo odpovedalo vse tekme klubov, ki bi morali prečkati mejo med ZDA in Kanado, dan pozneje je devet klubov začasno ustavilo svoje dejavnosti, 50 tekem pa je bilo v nadaljevanju že odpovedanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice