Svet
1046 ogledov

Izrael bo uvedel četrti odmerek

Izrael covid-19 Epa
Izrael se pripravlja na novi val okužb, ki ga bo povzročila različica omikron. Stroka priporoča četrti odmerek.

Izraelski premier Naftali Benett podpira odločitev izraelskih epidemiologov, ki so priporočili četrti odmerek za starejše od 60 let in zdravstvene delavce. Pristojnim je že naročil, naj pripravijo vse potrebno. S četrtim odmerkom naj bi cepili posameznike štiri mesece po cepljenju s tretjim odmerkom. 

V državi je najmanj 340 primerov okužbe z različico omikron. Potrdili so tudi prvo smrt bolnika, ki je bil okužen z različico omikron. 

Kljub veliki dostopnosti do cepiva je v Izraelu z dvema odmerkoma cepljenih le 63 odstotkov prebivalstva. Delno razlog tiči v tem, da je tretjina prebivalcev Izraela mlajših od 14 let. Cepljenje otrok, starejših od 5 let, se je začelo prejšnji mesec. Premier Benett je v ponedeljek izrazil željo, da bi v naslednjih dveh tednih cepili vse otroke, starejše od 5 let, da bi pomagali upočasniti širjenje virusa. 

Reševalec pred vhodom v zdravstveni dom Zdravje Covid-19: Nova napoved za Slovenijo ni obetavna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • William_Johnson 09:36 23.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Gandi123 08:58 22.december 2021.

    Kako se bo imenoval, turbo buster?

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:53 22.december 2021.

    Že prejšnji mesec sem tukaj napisal, da so se v Izraelu dogovorili za cepljenje na vsake 4 mesece...Malo zaostajate z "novicami"..