Kopitar nadaljuje šampionsko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski hokejist pri ekipi NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar je v noči na četrtek gostil nekdanjo ekipo Jana Muršaka Detroit Red Wings in zmagal z 2:1.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je za kralje dosegel gol in podajo. Prek Kyla Quinceyja je povedel Detroit, Jeff Carter je v zadnji tretjini izenačil, Kopitar pa pet minut pred koncem zapečatil usodo gostov.

Pri odločilnem golu je Kopitar dobil plošček v sredino, pred golom pa lepo "obrnil" vratarja gostov Jimmyja Howarda. "Mislim, da smo doslej že naredili lep niz zmag, moramo ga le nadaljevati. Vemo, da smo sezono začeli slabo, zato nas čaka kar nekaj lovljenja bežečih," je po tekmi povedal Kopitar. Kralji so sicer dosegli še peto zmago zapored in sedmo na osmih tekmah.

Kalifornijci so se tako rdečim krilom oddolžili za poraz v zadnji minuti pred 17 dnevi. "Menimo, da smo si zaslužili več takrat v Detroitu, tako da so danes vmes posegli hokejski bogovi ... Sicer pa mislim, da nam danes proti koncu tekme ni več ostalo prav veliko goriva v rezervoarju. Razliko je naredil naš vratar," meni trener Los Angelesa Darryl Sutter. Med vratnicama kraljev, ki so jih tokrat podpirali tudi prvaki nogometne lige MLS Los Angeles Galaxy, je stal Jonathan Bernier, ki je zbral 32 obramb.

Strelsko se je ponoči najbolj izkazal Kyle Palmieri, ki je s tremi zadetki pomagal Anaheimu do zmage nad Nashvillom s 5:1. Palmieri, ki pred tem ni zadel na desetih tekmah, je dosegel svoj prvi "hat-trick" v karieri in z ekipo zadržal prvo mesto v pacifiški skupini.

Liga NHL, izidi
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 2:5

Philadelphia Flyers : Washington Capitals 4:1

Anaheim Ducks : Nashville Predators 5:1

Los Angeles Kings : Detroit Red Wings 2:1
(Anže Kopitar 22:08 minute, gol in podaja za Kings)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.