Kopitar ohranja kraljevsko formo, LA vse višje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski zvezdnik je znova zatresel mrežo.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings nadaljujejo z odličnimi predstavami v severnoameriški hokejski ligi. Kralji so davi v domači dvorani v mestu angelov premagali goste iz Kanade Montreal Canadiens s 3:2. Znova se je izkazal slovenski as. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je zadel v 49. minuti za vmesni izid 3:1. To je bil že 25. gol v tej sezoni lige NHL za Hrušičana.

Povedli so gostje, ko je v deseti minuti prve tretjine tekme v Crypto.com Areni zadel Josh Anderson ob moštveni premoči za 1:0. Domači so izenačili v osmi minuti druge tretjine, ko je bil uspešen Alex Iafallo.

Odločitev o zmagovalcu je prinesla zadnja tretjina. V razmaku ene minute sta zadela dva domača hokejista. Gabriel Vilardi je v 48. povišal na 2:1, Kopitar pa je dobro minuto kasneje zadel za 3:1. Gostje so hitro odgovorili. Denis Gurianov je znižal na 2:3. Vendar pa so domači znali ubraniti prednost ter niso dovolili podaljška.

Kopitar je drugi najboljši strelec Kraljev v tej sezoni. Vsega skupaj je zbral 58 točk, od tega 25 golov in 33 asistenc. Boljši od Hrušičana je pri Kraljih le Kevin Fiala s 64 točkami (21 goli, 43 asistencami).

NHL, izidi:

Boston Bruins - Buffalo Sabres             7:1
Florida Panthers - Nashville Predators     1:2
New York Rangers - Ottawa Senators         3:5
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins  4:5 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Seattle Kraken         4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Dallas Stars          2:5
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs       1:2
Vancouver Canucks - Minnesota Wild         1:2
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens     3:2
San Jose Sharks - St. Louis Blues          3:6
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:45 3. Marec 2023.

    In koga, pri bolj pomembnih vsebinah to zanima. Kopitar wtf..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.