Kopitar po poti največjih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti LA Kings so le še korak oddaljeni od uvrstitve v finaleg lige NHL in boja za Stanleyjev pokal. Na tretji tekmi konferenčnega finala so še tretjič premagali Phoenix, prvič v Staples Centru. Za zmago z 2:1 je gol za izenačenje dosegel Anže Kopitar.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings so tik pred ponovitvijo največjega uspeha kluba v svoji zgodovini, ki sega v sezono 1992/93, ko so se z legendarnim Waynom Gretzkyjem uvrstili v veliko finale lige NHL, kjer so jih premagali Montreal Canadiens.

Zgodovina se lahko ponovi skoraj dve desetletji pozneje, a za nas toliko pomembneje, z Anžetom Kopitarjem v glavni vlogi. Hrušičan je bil spet eden ključnih hokejistov Los Angelesa za tretjo zmago nad Kojoti iz Phoenixa v konferenčnem finalu in osmo zaporedno zmago v končnici. Vsaj točko je dosegel na zadnjih šestih tekmah.

Kopitarjev peti gol v končnici

Gosti so po zadnjem porazu z 0:4 pred domačimi navijači, v Staples Centru zaigrali pogumneje in bili v strelih na gol z 11:8 v prvi tretjini boljši od Kraljev, a je spet blestel vratar domačih Jonathan Quick.

Plod dobre igre se je pokazal šele v drugi tretjini, ko so po dobri minuti igre po golu Daymonda Langkoka povedli z 1:0. Kojoti so potrebovali kar 103 minute, da so spet poslali plošček v mrežo Quicka.

Kralji so odgovorili le dve minuti kasneje. Dustin Brown je z dolg podajo za obrambo Kojotov pred golom našel osamljenega Kopitarja, ki je z bekhand udarcem prvič na tekmi premagal Mika Smitha. To je bil že peti gol slovenskega zvezdnika v letošnji končnici. 1:1 je bil tudi rezultat druge tretjini.

Odločitev je padla v začetku zadnjega dela igre, ko je na veselje 18,367 gledalcev v Staples Centru, ki so v zadnjih šestih dneh lahko uživali kar v štirih tekmah končnice (ob Kings v dvorani v košarkarski ligi NBA igrata še LA Clippers in LA Lakers). Mož odločitve je bil Dwight King, ki je s strelom iz zapestja še drugič ugnal Smitha, ki je skupaj zbral 26 obramb.

"Phoenix je bil danes boljši nasprotnik, a smo nekako našli pot do zmage. Spet vodimo s 3:0. Res je razburljivo," je bil po tekmi vesel Brown.

Kralji, sicer šele osmouvrščena ekipa zahodne konference po rednem delu prvenstva NHL, se lahko v finale lige uvrstijo že v nedeljo pred domačimi navijači v Staples Centru.

* Izid, končnica NHL:

Finale zahoda:
Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 2:1
(Anže Kopitar: 1 gol, 4 streli v 23 minutah za LA)

Los Angeles je v zmagah povedel s 3:0;

* moštva igrajo na štiri zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.