Šport
19 ogledov

Kopitar po poti največjih

Anže Kopitar Reuters
Hokejisti LA Kings so le še korak oddaljeni od uvrstitve v finaleg lige NHL in boja za Stanleyjev pokal. Na tretji tekmi konferenčnega finala so še tretjič premagali Phoenix, prvič v Staples Centru. Za zmago z 2:1 je gol za izenačenje dosegel Anže Kopitar.

Los Angeles Kings so tik pred ponovitvijo največjega uspeha kluba v svoji zgodovini, ki sega v sezono 1992/93, ko so se z legendarnim Waynom Gretzkyjem uvrstili v veliko finale lige NHL, kjer so jih premagali Montreal Canadiens.

Zgodovina se lahko ponovi skoraj dve desetletji pozneje, a za nas toliko pomembneje, z Anžetom Kopitarjem v glavni vlogi. Hrušičan je bil spet eden ključnih hokejistov Los Angelesa za tretjo zmago nad Kojoti iz Phoenixa v konferenčnem finalu in osmo zaporedno zmago v končnici. Vsaj točko je dosegel na zadnjih šestih tekmah.

Kopitarjev peti gol v končnici

Gosti so po zadnjem porazu z 0:4 pred domačimi navijači, v Staples Centru zaigrali pogumneje in bili v strelih na gol z 11:8 v prvi tretjini boljši od Kraljev, a je spet blestel vratar domačih Jonathan Quick.

Plod dobre igre se je pokazal šele v drugi tretjini, ko so po dobri minuti igre po golu Daymonda Langkoka povedli z 1:0. Kojoti so potrebovali kar 103 minute, da so spet poslali plošček v mrežo Quicka.

Kralji so odgovorili le dve minuti kasneje. Dustin Brown je z dolg podajo za obrambo Kojotov pred golom našel osamljenega Kopitarja, ki je z bekhand udarcem prvič na tekmi premagal Mika Smitha. To je bil že peti gol slovenskega zvezdnika v letošnji končnici. 1:1 je bil tudi rezultat druge tretjini.

Odločitev je padla v začetku zadnjega dela igre, ko je na veselje 18,367 gledalcev v Staples Centru, ki so v zadnjih šestih dneh lahko uživali kar v štirih tekmah končnice (ob Kings v dvorani v košarkarski ligi NBA igrata še LA Clippers in LA Lakers). Mož odločitve je bil Dwight King, ki je s strelom iz zapestja še drugič ugnal Smitha, ki je skupaj zbral 26 obramb.

"Phoenix je bil danes boljši nasprotnik, a smo nekako našli pot do zmage. Spet vodimo s 3:0. Res je razburljivo," je bil po tekmi vesel Brown.

Kralji, sicer šele osmouvrščena ekipa zahodne konference po rednem delu prvenstva NHL, se lahko v finale lige uvrstijo že v nedeljo pred domačimi navijači v Staples Centru.

* Izid, končnica NHL:

Finale zahoda:
Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 2:1
(Anže Kopitar: 1 gol, 4 streli v 23 minutah za LA)

Los Angeles je v zmagah povedel s 3:0;

* moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.