Šport
13 ogledov

Kopitar polfinale začel z golom in zmago

Kopitar Phoenix Coyotes Los Angeles Kings NHL končnica konferenčni finale
1/9
Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kings zmagal prvo tekmo polfinala lige NHL. V Phoenixu je premagal domače Coyotes s 4:2. Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo čez dva dni znova v Arizoni.

Anže Kopitar je bil strelec prvega zadetka že v četrti minuti tekme. Phoenix je izenačil na 1:1 v prvi tretjini, na 2:2 v drugi, gola Dustina Browna na začetku zadnje tretjine pa ni več uspel izničiti. Končni izid tekme je v nebranjeno mrežo postavil Dwight King v zadnji minuti.

Los Angeles Kings so preživeli tudi po dveh smešno lahkih prejetih zadetkih. Njihov All-Star vratar Jonathan Quick je dobil redko viden gol s sredine igrišča, ki mu ga je za 1:1 zabil Derek Morris, tudi drugemu golu kojotov pa bi se kralji lahko brez večjih težav izognili.

Quick je sicer hitro pozabil na svojo napako in v zaključku ubranil silovit nalet domačih, King pa je z golom v prazno mrežo Los Angelesu prinesel šesto zaporedno gostujočo zmago, tako da so od rekorda lige Kings oddaljeni le še za eno.

"Vse smo pošiljali na mrežo, to je bil del našega načrta," je po tekmi razlagal Kopitar. "Po celi ploskvi moraš biti dobro postavljen, da bi si spet pridobil ploščico, in ko nam to uspe, jo najprej skušamo zadržati, nato pa odigrati akcijo."

Kraljevski napad kraljev

Brown, Kopitar in Justin Williams so na gol Phoenixa sprožili kar 15 od 48 strelov Los Angelesa, kar je prineslo prvi in tretji gol tekme. "Odigrali so izjemno tekmo," je najboljši napad kraljev pohvalil vratar Quick. "To počnejo že celo sezono. Točno to smo pričakovali. Izjemna skupina fantov."

"Začetek tekme je bil zelo pomemben. Če v takih tekmah zabiješ prvi gol, potem vse lažje steče. Quick nas je reševal skozi celotno sezono, prav tako je bil vedno na pravem mestu doslej v končnici. Zato nas prav nič ne skrbi njegova zanesljivost. Tokrat smo se kar nekako spogledali in se dogovorili, da bi to zmago morali posvetiti prav njemu," je še pristavil Kopitar.

Za obe ekipi je nastop v polfinalu lige NHL oziroma v konferenčnem finalu na zahodu eden največjih dosežkov v zadnjih letih oziroma v zgodovini kluba. Phoenix tako daleč ni prišel še nikoli, Los Angeles, ki je v prvih dveh krogih končnice izločili najboljši moštvi rednega dela Vancouver Canucks in St. Louis Blues, pa so nazadnje v polfinalu igrali v obdobju Wayna Gretzkyja leta 1993.

V drugem polfinalu se bosta v ponedeljek pomerili ekipi New York Rangers in New Jersey Devils.

Vrhunci tekme Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings:

Liga NHL, 3. krog končnice, rezultat:

Zahod

Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) /0:1/
Morris (14), Boedker (39); Kopitar (4), King (29, 60), Brown (42)

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 1
  • Markan 10:43 14.maj 2012.

    Odlična igra, ki te postavi v vlogo športnega direktorja. Vodiš ekipo, selekcioniraš igralce, gradiš športne objekte, dvorano, lahko trguješ z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se in si ustvari nogometno/hokejsko ekipo.<br ...prikaži več />http://www.powerplaymanager.com/r788