Kopitar prispeval podajo za zmago Kraljev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL premagali San Jose s 5:2. K novima točkama prvakov je slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar prispeval podajo za drugi zadetek.
Oglej si celoten članek

Z dvema zadetkoma se je za zmagovalce izkazal Kyle Clifford, kar je bila zanj prva tekma z več kot enim golom v tem tekmovanju. Po en gol pa so v mrežo morskih psov dodali še Justin Williams, Jarret Stoll in Dwight King. Vratar kraljev Jonathan Bernier ni imel preveč dela, ustavil je 21 poskusov tekmecev, med drugim tudi kazenski strel Tommyja Wingelsa sredi druge tretjine.

Tekma je bila odločena v drugi tretjini. V prvi je Kopitar podal za 2:0, v drugem delu pa so Kralji svojo prednost dvignili na 5:1. V zadnjem delu gostje domačega vodstva niso ogrožali, Matt Irwin je na 5:2 znižal šele 50 sekund pred koncem. Junak tekme pa je bil nesporno Clifford, ki si je ob dveh golih privoščil tudi pretep z več kot 190 cm visokim in preko 110 kilogramov težkim Douglasom Murrayjem, da bi zaščitil Kopitarja. "Ostro je ustavil Kopitarja, seveda sem se postavil vmes, da vidim, kaj se dogaja. Moram priznati, da je zelo velik in zelo močan fant," je merjenje pesti opisal Clifford.

Los Angeles je na drugem mestu v pacifiški skupini, ubranil ga je prav v neposrednem kalifornijskem dvoboju s San Josejem, ter si deli peto mesto na zahodu. Prepričljivo vodi Chicago, ki je dosegel novo veliko zmago. V Dallasu gledalci tokrat niso uživali v igri svojih ljubljencev. Po prvi tretjini so gostitelji zaostajali z 0:3, po drugi z 0:6 in v tretji že z 0:7. Po dva gola sta za Chicago dosegla Marian Hossa in Jonathan Toews, ki je dosegel tudi podajo.

A uspešna je bila tudi večina glavnih tekmecev Los Angelesa v boju za končnico. St. Louis je z zmago v podaljšku z 2:1 nad vodilno ekipo pacifiške skupine Anaheimom obdržal dve točki naskoka pred kralji. Detroit je s 5:2 slavil v Vancouvru, ki so ga so kralji zdaj ujeli, Detroit pa je ušel za točko. Dve točki še kar zaostaja Phoenix, ki je po izvajanju kazenskih strelov z 0:1 izgubil v Columbusu, Minnesota pa po zmagi pri Coloradu s 6:4 ostaja na vrhu severozahodne skupine z enakim izkupičkom kot branilci naslova Stanleyjevega pokala iz mesta angelov. Na zahodu sta v vodstvu zdaj Montreal in Pittsburgh, ki je doma s 3:0 ugnal New York Rangers.

Liga NHL, rezultati:

Boston Bruins : Washington Capitals 4:1
Horton, Krejci, Ference, Peverley; Johansson

Pittsburgh Penguins : New York Rangers 3:0
Beau, Tyler, Pascal

Colorado Avalanche : Minnesota Wild 4:6
Mitchell, Parenteau, Landeskog, Kobasew; Suter, Setoguchi 2, Clutterbuck, Brodziak, Bouchard

St. Louis Blues : Anaheim Ducks 2:1*
Russel, Stewart; Koivu

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 5:2
Clifford 2, Williams, Stoll, King; Marleau, Irwin

Dallas Stars : Chicago Blackhawks 1:8
Daley; Toews 2, Leddy, Oduya, Hossa 2, Keith, Kane

Vancouver Canucks : Detroit Red Wings 2:5
Burrows 2; Abdelkader 2, Zetterberg 2, Cleary

Buffalo Sabres : Ottawa Senators 3:4*
Weber, Stafford 2; Wiercioch, Phillips, Turris 2

Florida Panthers : New York Islanders 3:4
Brennan, Goc, Santorelli; Okposo, Martinek, Boxes, Cizikas

Columbus Blue Jackets : Phoenix Coyotes 1:0**
Letestu

Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 4:1
Johnson, Palat, Thompson, Purcell; Staal

Toronto Maple Leafs : Winnipeg Jets 4:5**
Lupul 2, Kulemin, Kessel; Wright, Miettinen, Wheeler 2, Bogosian

New Jersey Devils : Montreal Canadiens 1:2
Harrold; Armstrong, Plekanec

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.