Kopitar prvo ime dvoboja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Los Angeles Kings so po preobratu premagali Buffalo Sabres.
Oglej si celoten članek

Buffalo je v Los Angelesu že vodil z 2:0, a je domačim uspel preobrat, velik delež k temu pa je prispeval Anže Kopitar. Najboljši slovenski hokejist je v drugi tretjini vpisal podajo ob zadetku Carla Grundstroma, po slabih petih minutah tretje tretjine pa je tudi sam poslal plošček v mrežo Dustina Tokarskgega. Ob igralcu več je v napadalni tretjini močno sprožil z leve strani ledene ploskve in zadel za 2:2.

Gostitelji so povsem prevladovali tudi v nadaljevanju zadnje tretjine in zmagoviti gol dosegli dobrih šest minut pred zadnjim piskom sirene. Svoj četrti gol v sezoni je dosegel Alex Iafallo. Sabres pravih priložnosti za izenačenje niso imeli, v zadnje pol minute so poizkusili izenačiti ob igri brez vratarja, a pravih strelov na vrata Jonathana Quicka ni bilo. 

To je bila druga zaporedna zmaga za Kopitarja in kolege, Slovenec pa je v svojo statistiko vpisal še 12. in 13. točko v sezoni in tako ostaja pri vrhu najučinkovitejših igralcev v ligi. Na devetih tekmah je zbral sedem golov in šest podaj.

V NHL karieri je zdaj pri 1013 točkah, na 87. mestu večne lestvice je ujel Pata LaFontaineja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.