Šport
710 ogledov

Kopitar prvo ime dvoboja

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings so po preobratu premagali Buffalo Sabres.

Buffalo je v Los Angelesu že vodil z 2:0, a je domačim uspel preobrat, velik delež k temu pa je prispeval Anže Kopitar. Najboljši slovenski hokejist je v drugi tretjini vpisal podajo ob zadetku Carla Grundstroma, po slabih petih minutah tretje tretjine pa je tudi sam poslal plošček v mrežo Dustina Tokarskgega. Ob igralcu več je v napadalni tretjini močno sprožil z leve strani ledene ploskve in zadel za 2:2.

Gostitelji so povsem prevladovali tudi v nadaljevanju zadnje tretjine in zmagoviti gol dosegli dobrih šest minut pred zadnjim piskom sirene. Svoj četrti gol v sezoni je dosegel Alex Iafallo. Sabres pravih priložnosti za izenačenje niso imeli, v zadnje pol minute so poizkusili izenačiti ob igri brez vratarja, a pravih strelov na vrata Jonathana Quicka ni bilo. 

To je bila druga zaporedna zmaga za Kopitarja in kolege, Slovenec pa je v svojo statistiko vpisal še 12. in 13. točko v sezoni in tako ostaja pri vrhu najučinkovitejših igralcev v ligi. Na devetih tekmah je zbral sedem golov in šest podaj.

V NHL karieri je zdaj pri 1013 točkah, na 87. mestu večne lestvice je ujel Pata LaFontaineja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice