Šport
262 ogledov

Trener najboljše ekipe odstopil zaradi spolnega škandala

Joel Quenneville Profimedia
Odstopil, ker pred leti ni ukrepal.

Trener Floride Panthers, trenutno najboljše ekipe v severnoameriški hokejski ligi NHL, Joel Quenneville je odstopil s svojega položaja, potem ko so pred dnevi prišle v javnost informacije, da je v času, ko je vodil Chicago, vedel za obtožbo spolne zlorabe enega od pomočnikov, a ni naredil ničesar glede tega.

Quenneville je odstopil po sestanku s komisarjem lige Garyjem Bettmanom, na katerem sta govorila o Quennevillovi vlogi v aferi, ki jo je sprožil nekdanji levokrilni hokejist Chicaga Kyle Beach. Ta je obtožil enega od Quennevillovih pomočnikov Brada Aldricha spolne zlorabe.

Čeprav je Quenneville vedel za to, ni reagiral. Pred tem je tudi zanikal, da je vedel za obtožbo, ki se je zgodila v končnici sezone 2010. V tej je Chicago postal tudi prvak.

Poročilo odvetniške firme Jenner & Block iz Chicaga je Quennevilla, ki je pred tem zatrjeval, da je za obtožbe izvedel poleti iz medijev, postavilo na laž.

"Z globokim obžalovanjem odstopam kot trener Floride. Želim se opravičiti za bolečine, ki jih je mladenič, Kyle Beach, doživljal," je med drugim dejal Quenneville.

kyle beach | Avtor: Profimedia Profimedia

Chicago je slednjega odpustil leta 2018, Florida pa ga je leto pozneje najela za šest let. Z njo je v prejšnji sezoni zabeležil najboljši redni del v zgodovini franšize, v tej sezoni pa je ekipa prav tako začela izjemno - s sedmimi zmagami.

Aldrich pa je leta 2010 ostal do konca sezone pri Chicagu, se tudi udeležil slavja ob osvojitvi Stanleyjevega pokala, pozneje pa je potihoma odstopil, potem ko so mu dali na izbiro odstop ali pa notranjo preiskavo obtožb.

Po neslavnem slovesu iz NHL je Aldrich deloval kot prostovoljni trener na srednji šoli Houghton, nakar so ga obsodili zaradi novega spolnega kriminalnega dejanja.

Po torkovem poročilu sta odstopila tudi generalni menedžer Chicaga Stan Bowman in še en član uprave Al MacIsaac, v ligi pa za zdaj ostaja še generalni menedžer ekipe Winnipeg Jets Kevin Chevelayoff, ki ga sestanek z Bettmanom čaka v naslednjih urah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice