Šport
141 ogledov

Nori vizualni efekti: Tako so se Vitezi lotili novincev v ligi

Las Vegas Golden Knights Profimedia
Spektakularna otvoritev sezone v Las Vegasu.

Začela se je nova sezona lige NHL, na spektakularen način pa so jo odprli v Las Vegasu, kjes so se domači Golden Knights pomerili z novo franšizo lige Seattle Kraken. Uvod v dvoboj so pri klubu iz ameriške Meke igralništva popestrili z vizualnmi ućinki, zlati vitez je sredi ledene ploskve premagal 'pošast z lovkami', ki je predstavljala novinca v ligi.

Tudi sam dvoboj se je na koncu končal z zmago domačih. Max Pacioretti z dvema goloma in Jonathan Marchesault sta do 37. minute poskrbela za vodstvo gostiteljev s 3:0. Še pred drugim odmorom pa sta Seattle približala Ryan Donato s prvim golom v ligi in Jared McCann. Ko je Morgan Geekie v 48. minuti zadel za 3:3, sta bili moštvi znova rezultatsko poravnani. A le 35 sekund kasneje je Chandler Stephenson na podajo Paciorettija postavil končni izid.

Las Vegas Golden Knights | Avtor: Profimedia Profimedia

V noči na petek bo Las Vegas na krilih prve zmage gostoval v Los Angelesu pri kraljih in slovenskem zvezdniku lige Anžetu Kopitarju.

Ko je Alex Killorn v 57. minuti znižal na 4:2, je domačim vrnil upanje le za kratko. Evan Rodrigues in Bryan Rust sta v naslednjih dveh minutah postavila končni izid, saj so gostitelji spet tvegali in iz gola potegnili vratarja. Pittsburgh bo sicer še močnejši po vrnitvi prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja, ki je gostovanje v Tampi izpustil zaradi poškodbe zapestja.

Pittsburgh Penguns | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice