Šport
968 ogledov

Ker ni cepljen, ga je doletelo tole

zac rinaldo Profimedia
Kanadski hokejist se ne bo mogel udeležiti priprav pred novo sezono severnoameriške lige NHL.

Vodstvo hokejskega kluba iz ameriške zvezne države Ohio, Columbus Blue Jackets, 31-letnega kanadskega napadalca Zaca Rinalda ni povabilo na pripravljalni tabor pred začetkom sezone v severnoameriški NHL. Razlog? Rinaldo je odklonil cepljenje proti covidu-19, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rinaldo je drugi član organizacije modrih jopičev, ki je zaradi cepljenja proti novemu koronavirusu - ta je v Združenih državah Amerike terjal več življenj kot španska gripa pred enim stoletjem -, prišel v spor z vodstvom kluba.

Prejšnji teden se je Columbus zaradi zavrnitve cepljenja razšel s Sylvainom Lefebvrom, s katerim je junija podpisal, da bo prevzel naloge pomočnika trenerja.

"Na našem taboru bomo imeli 67 igralcev in vsi bodo cepljeni," je dejal predsednik Columbusa John Davidson. "Vse, kar počnemo, delamo skupaj kot ekipa."

Rinaldo je prejšnji teden na političnem shodu v Kanadi govoril proti cepivu in dejal, da je "za izbiro".

zac rinaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Generalni direktor ekipe Jarmo Kekalainen je dejal, da je "pobuda trenutno na njegovi strani igrišča", ko je govoril o prihodnjem statusu Rinalda v prvi ekipi moštva iz Columbusa. Rinalda so zdaj uradno premestili v razvojno ekipo Columbusa, Monsters, ki je v Clevelandu.

Rinaldo je v elitni severnoameriški hokejski ligi odigral 374 tekem, na katerih je zabil 18 golov, 24 podaj in zbral 758 kazenskih minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice