Gorenjska
23709 ogledov

Spet razočaranje v Kranju, tako nizkih številk ni bilo od maja

Cepivo Phizer NIJZ Cepivo Pfizer
Danes, v torek, 21. septembra, so tri mobilne ekipe Zdravstvenega doma Kranj cepile proti covidu-19 v domovih starejših: v Šmartnem pri Cerkljah so s tretjim odmerkom cepili 126 starejših in13 zaposlenih, v Kranju 70 stanovalcev in tri zaposlene, v Naklem pa 36 stanovalcev in tri zaposlene.

Znani pa so tudi podatki o včerajšnjem cepljenju v največjem gorenjskem cepilnem centru. V ponedeljek, 20. septembra, so v šestih urah, to je od 12. do 18. ure na odprtem terminu v Vojašnici Petra Petriča Kranj proti covidu-19 cepili vsega 230 ljudi, in sicer večino s cepivom Pfizer, nekaj deset pa tudi s cepivom Moderna. Tako nizke številke po dosegljivih podatkih ni bilo že vse od maja. Kot smo že poročali, je bilo tudi v soboto, 18. septembra, precej manj ljudi, kot so pričakovali, saj se je izrednega cepljenja, ki je trajalo šest ur, udeležilo le 325 ljudi.

Vzrok je morda tudi v tem, da ni na voljo cepiva Janssen. Že en odmerek namreč zadostuje, da oseba izpolnjuje pogoj PCT oziroma velja za zaščiteno 14 dni po cepljenju.  Kjub temu pa bodo odprto cepljenje v kranjski vojašnici vnovič organizirali za nenaročene tudi jutri, v sredo, 22. septembra, od 12. do 18. ure, ko bodo na voljo cepiva Pfizer, Moderna in AstraZeneca.

V četrtek kar 1128 naročenih

V četrtek, 23. septembra, bodo v kranjski vojašnici cepili samo naročene. In sicer so jih naročili kar 1128! Od teh naj bi jih prvi odmerek prejelo 394, tretji oziroma t. i. poživitveni odmerek pa 387 starejših od 70 let. Kot so pojasnili iz službe za stike z javnostjo pri ZD Kranj, bodo skoraj vsi naročeni prejeli cepivo Pfizer, le nekaj jih bo prejelo cepivo Moderna in AstraZeneca. Naročili pa so tudi otroke: 18 za prvi odmerek in 39 za drugi odmerek cepiva proti covidu-19.

V petek si obetajo cepljenje tudi z Janssnom

Že ta četrtek bodo predvidoma cepilni centri, kot je danes sporočil Jelko Kacin, koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19, prejeli 21.000 odmerkov Janssen. Tako si tudi v Kranju obetajo višji obisk v petek, 24., ko bo cepljenje za nenaročene potekalo od 7. do 13.30.

Komentarjev 2
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:27 22.september 2021.

    Seveda vsi čakajo na Janssena, ki te baje "zadane" v trenutku, kar seveda ni res... Je pa to jasen znak, da se večina cepi zaradi represije države in ne zaradi zdravja... Včeraj je Jelko javno zatrdil, da za njegove pozive ...prikaži več k cepljenju odgovarja vlada in ne on... "Prpa radi".....Podgane začenjajo počasi zapuščati to "ladjo brez podna" na kateri se vozi vlada in njeni podrepniki...

  • Ender3 19:40 21.september 2021.

    Brez razočaranja, vse to je pričakovano, in na to nimajo nasprotniki nobenega upliva.