Šport
1019 ogledov

Kopitar zadeva kot za stavo

anže kopitar Profimedia
Slovenski reprezentant je s petimi goli in skupno osmimi točkami trenutno najuspešnejši hokejist v ligi NHL.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, sezono lige NHL po dveh domačih tekmah nadaljujejo na gostovanjih.

Prvega so v zvezni državi Tennessee proti domačim Nashville Predators izgubili z 1:2, potem ko so gostitelji dvakrat zadeli v zadnji tretjini. Edini gol za kralje je dosegel razpoloženi Kopitar.

Anže Kopitar Kings Golden Knights Video Šport Sanjski uvod Kopitarja, AK11 streljal vsepovprek!

Kopitar je v svojo že 16. sezono v severnoameriški hokejski ligi, kot kaže, vstopil, odlično pripravljen, saj ima z uvodnih treh tekem že osem točk: pet golov in tri podaje.

Kopitar, ki je bil po izjemnem uvodu v sezono izbran za prvo zvezdo oziroma najboljšega igralca prvega tedna v NHL, je bil proti plenilcem prvi strelec na tekmi, potem ko je zadel po 4:38 minute igre v drugi tretjini.

Za gostitelje sta se med strelce nato v zadnji tretjini vpisala Matt Duchene in Tanner Jeannot, domači vratar Juuse Saros pa je zbral 25 obramb.

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, da bo treba pokazati vse, kar smo poleti trenirali. V zadnji tretjini se nam je garanje na ledu končno obrestovalo," je po tekmi dejal trener Nashvilla John Hynes.

Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo gostovali pri Dallasu, kjer domuje tudi slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić.

Anže Kopitar NHL Šport Kopitar še naprej prvi strelec lige

Montreal je spet izgubil, tokrat ga je premagal San Jose s 5:0. Kanadska ekipa v novi sezoni še nima zmage, San Jose pa je na gostovanju v Montrealu zmagal šestič v nizu. Adin Hill je z 21 obrambami četrtič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno, Jonathan Dahlen pa je dosegel prva zadetka v ligi.

Florida je prav tako v gosteh ugnala Tampo s 4:1. Vratar Spencer Knight je končal pri 30 obrambah, prvi gol v NHL pa je dosegel Anton Lundell. Florida je, tako kot lani, sezono začela s tremi zmagami.

Washington Capitals so premagali Colorado Avalanche s 6:3. Jevgenij Kuznjecov se je izkazal z dvema goloma in podajo, v ekipi pa so imeli tudi dva igralca z jubilejem. Zvezdnik Aleksander Ovečkin je igral 1200. tekmo v NHL in jo začinil z zadetkom na prazna vrata, kar je bil že njegov četrti gol v sezoni. Anthony Mantha pa je dosegel stoti gol. Pri Coloradu je Nathan MacKinnon na svoji prvi tekmi v sezoni, doslej je manjkal zaradi covidnih pravil, prispeval eno podajo.

Do prve zmage v sezoni pa so prišli New York Islanders, predvsem po zaslugi Ilije Sorokina, ki je z 39 obrambami ustavljal napadalce Chicaga. Le malo mu je manjkalo do "shutouta", edini gol je po strelu MacKenzieja Entwistla dobil 26 sekund pred koncem. Oliver Wahlström pa je dvakrat zadel v polno.

Izidi:
Nashville Predators - Los Angeles Kings    2:1
(Anže Kopitar: 1 gol v 21:37 minute za LA)
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks         5:2
Montreal Canadiens - San Jose Sharks       0:5
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers     1:4
New Jersey Devils - Seattle Kraken         4:2
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars         1:2 (kazenski streli)
Washington Capitals - Colorado Avalanche   6:3
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets  4:1
Chicago Blackhawks - New York Islanders    1:4
Minnesota Wild - Winnipeg Jets             6:5 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks            6:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.