Šport
450 ogledov

Kopitar še naprej prvi strelec lige

Anže Kopitar Profimedia
Kralji kljub golu in podaji Kopitarja doma izgubili.

Hokejisti Los Angeles Kings so v domači dvorani Staples Center po zmagi na uvodu nove sezone lige NHL tokrat izgubili drugo tekmo, potem ko so z 2:3 klonili proti Minnesota Wild. Vnovič pa je odlično formo potrdil slovenski as Anže Kopitar, ki je v 22:21 minute dosegel gol in podajo in ima z dveh tekem že sedem točk. Toliko jih je v ligi zbral le še Steven Stamkos, ki pa je odigral tekmo več od Slovenca.

Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku na tekmi Viktorja Arvidssona z igralcem več za vodstvo domače ekipe, med strelce pa se je kapetan kraljev vpisal v zadnji tretjini, ko je po podaji Drewa Doughtyja zadel za znižanje izida 2:3. Imel je sicer nekaj sreče, saj je plošček, ki bi poletel mimo, v drsalko zadel hokejista Minnesote in se odbil v mrežo. Več kraljem tokrat ni uspelo.

Za goste iz Minnesote, ki so na uvodu v sezono z 2:1 premagali Anaheim Ducks, so zadeli Frederick Gaudreau, Victor Rask in Ryan Hartman, vratar Cam Talbot pa je zbral 29 obramb.

"Pomaga nam, da smo sezono začeli na gostovanjih. Skupaj potujemo, skupaj smo na letalu, v hotelu, dvorani, skupaj se prehranjujemo in delujemo kot družina. To nam je brez dvoma pomagalo uspešno začeti sezono," je dejal Hartman.

Pri gostiteljih je z golom in podajo blestel Kopitar ter pomagal Arvidssonu do njegovega prvega zadetka za kralje. "To je bila težka tekma, zelo smo garali, borili smo se. Zdelo se mi je, da smo imeli nekaj prednosti v igri, nekajkrat pa so jo imeli gosti, ki so jo znali unovčiti," je dejal domači trener Todd McLellan.

Gosti so po uvodnem zaostanku z 0:1 nato dosegli tri gole zaporedoma, na 2:3 je v zadnji tretjini za domače razliko znižal Kopitar.

Slovenski zvezdnik ima na uvodu v sezono po dveh tekmah že sedem točk (štiri gole, tri podaje), na zgodovinski lestvici kraljev za točko zaostaja le za legendarnim Waynom Gretzkyjem, ki je v sezoni 1988/89 dosegel tri gole in pet podaj.

Anže Kopitar Kings Golden Knights | Avtor: Profimedia Profimedia

Kralje zdaj čaka gostovanje pri Nashville Predators.

Ekipa Pittsburgh Penguins, za katero je nekaj tekem v pripravah na novo sezono odigral tudi Jan Drozg, a ga je klubsko vodstvo nato poslalo v razvojno ligo, je v domači dvorani s 5:2 premagala Chicago Blackhawks.

Trener Mike Sullivan je postal strokovnjak z največ zmagami na klopi pingvinov; z 253. zmago je presegel Dana Bylsmo. Na klopi Pittburgha je sedem sezon, dvakrat je z ekipo osvojil Stanleyjev pokal (2016, 2017).

Komentarjev 1
  • Amy_Hill 12:27 17.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦