Kopitar razpoložen, kralji ne

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je svoj edini zadetek na tekmi prispeval ob izvajanju kazenskih str
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v ligi NHL zopet blestel, a je njegovo moštvo LA Kings proti Calgary Flames izgubilo s 3:4. Hrušičan je sodeloval pri vseh treh zadetkih. Dosegel je gol in dvakrat podal.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Tampa Bay : Boston 1:4
New Jersey : Philadelphia 0:4
New York I. : Washington 5:2
New York R. : Atlanta 3:5
Florida : Toronto 2:3
Montreal : Ottawa 3:4
Los Angeles : Calgary 3:4
Edmonton : Phoenix 4:2
Detroit : San Jose 4:2

Tekmo so izrazito bolje začeli Kopitarjevi kralji iz mesta angelov. Mrežo vratarja Calgaryja Mikke Kiprussova je že v četrti minuti tekme po podaji Anžeta Kopitarja načel eden od glavnih mož Los Angelesa Mike Callimeri. Šest minut pozneje – zopet po Kopitarjevi asistenci – je zadel Dustin Brown. Kazalo je, da so kralji pogasili plamene, a so v resnici žerjavico le razpihali, saj so gostje iz Kanade v šestnajstih minutah zaostanek obrnili v vodstvo. Dva od štirih golov so dosegli z igralcem več na ledu, in sicer sta bila uspešna Kristian Huselius in Daymond Langkow. Slednji je Los Angelesovega vratarja Jasona LaBarbero v nadaljevanju tekme ukanil še enkrat. Zmago Calgaryja pa je potrdil Craig Conroy. Kraljem je upanje na podaljšek vlil Kopitar, ko je po podaji Frolova in Visnovskyja dosegel svoj tretji gol v novi sezoni, a je za preobrat zmanjkalo časa.

Zanimivo pa je bilo tudi na tekmi med New York Rangers in Atlanto Trashers, ki so jo dobili slednji (5:3) in tako vknjižili prvo zmago v sezoni. Menjava trenerja Dona Waddella za Boba Hartleyja je obrodila sadove. Po desetih zaporednih porazih, vštevši tudi tekme lanske sezone, je Atlanta začela z nizom štirih golov Pascala Dupuisa, Vyacheslava Kozlova, Todda Whita in Bryana Littla. Prekinil ga je Rangersov hokejist Daniel Girardi, nato pa je zadnji gol za Atlanto dosegel Marian Hossa (5:1). Do konca tekme je Atlantinim igralcem popustila koncentracija. Prejeli so dva zadetka, obakrat z igralcem manj na ledu. Uspešna sta bila Brendan Shanahan in Scott Gomez (5:3).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.