Šport
10 ogledov

Kopitar razpoložen, kralji ne

Anže Kopitar je svoj edini zadetek na tekmi prispeval ob izvajanju kazenskih str Žurnal24 main
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v ligi NHL zopet blestel, a je njegovo moštvo LA Kings proti Calgary Flames izgubilo s 3:4. Hrušičan je sodeloval pri vseh treh zadetkih. Dosegel je gol in dvakrat podal.
 

Liga NHL

Tampa Bay : Boston 1:4
New Jersey : Philadelphia 0:4
New York I. : Washington 5:2
New York R. : Atlanta 3:5
Florida : Toronto 2:3
Montreal : Ottawa 3:4
Los Angeles : Calgary 3:4
Edmonton : Phoenix 4:2
Detroit : San Jose 4:2

Tekmo so izrazito bolje začeli Kopitarjevi kralji iz mesta angelov. Mrežo vratarja Calgaryja Mikke Kiprussova je že v četrti minuti tekme po podaji Anžeta Kopitarja načel eden od glavnih mož Los Angelesa Mike Callimeri. Šest minut pozneje – zopet po Kopitarjevi asistenci – je zadel Dustin Brown. Kazalo je, da so kralji pogasili plamene, a so v resnici žerjavico le razpihali, saj so gostje iz Kanade v šestnajstih minutah zaostanek obrnili v vodstvo. Dva od štirih golov so dosegli z igralcem več na ledu, in sicer sta bila uspešna Kristian Huselius in Daymond Langkow. Slednji je Los Angelesovega vratarja Jasona LaBarbero v nadaljevanju tekme ukanil še enkrat. Zmago Calgaryja pa je potrdil Craig Conroy. Kraljem je upanje na podaljšek vlil Kopitar, ko je po podaji Frolova in Visnovskyja dosegel svoj tretji gol v novi sezoni, a je za preobrat zmanjkalo časa.

Zanimivo pa je bilo tudi na tekmi med New York Rangers in Atlanto Trashers, ki so jo dobili slednji (5:3) in tako vknjižili prvo zmago v sezoni. Menjava trenerja Dona Waddella za Boba Hartleyja je obrodila sadove. Po desetih zaporednih porazih, vštevši tudi tekme lanske sezone, je Atlanta začela z nizom štirih golov Pascala Dupuisa, Vyacheslava Kozlova, Todda Whita in Bryana Littla. Prekinil ga je Rangersov hokejist Daniel Girardi, nato pa je zadnji gol za Atlanto dosegel Marian Hossa (5:1). Do konca tekme je Atlantinim igralcem popustila koncentracija. Prejeli so dva zadetka, obakrat z igralcem manj na ledu. Uspešna sta bila Brendan Shanahan in Scott Gomez (5:3).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.