Kopitar v Dončićevem mestu splezal z dna

Foto: Profimedia
V noči na petek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali sedem tekem.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so gostovali v Dallasu, kjer v ligi NBA domuje in uspešno igra njegov rojak, Luka Dončić, ki si je ogledal tekmo. Kralji so premagali teksaške Zvezde z 2:1, s čimer so splezali iz NHL-kleti, saj niso več najslabša ekipa prvenstva NHL.

Zvezdnika Kopitar in Dončić nasmejana do ušes

Dustin Brown je dosegel redek gol Kraljev z igralcem več v uvodni tretjini, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb, od tega 17 v zadnji tretjini. Malo je manjkalo, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a ga je minuto pred koncem tekme premagal Esa Lindell. Za vodstvo z 2:0 je za goste v drugi tretjini zadel Carl Hagelin.

Malo več kot 20 minut je na ledu preživel tudi Kopitar, v tem času pa je proti vratom Dallasa sprožil tri strele, a ostal brez točke.

Tekmo v zanj domači dvorani si je ogledal tudi slovenski košarkarski zvezdnik Dallas Mavericks, Luka Dončić. Pred tekmo so mu domače Zvezde podarile zeleni dres s številko 77, a jim tudi to ni pomagalo do zmage, čeprav je na tribuni sedel oblečen v zeleno, pri čemer so ga hokejski navijači navdušeno pospremili z gromkim aplavzom.

Po tekmi je Dončić obiskal tudi Kopitarja, ki je na Twitterju objavil fotografijo s košarkarskim zvezdnikom. Oba slovenska športnika sta si, nasmejana do ušes, izmenjala dresa. Po novem bo imel Dončić dres Kraljev s svojim imenom, Kopitar pa je v dar prejel Dončićevo 77-ico.

Los Angeles Kings sicer tudi po današnji zmagi nad Zvezdami, ki so izgubile še četrto tekmo zapored, ostajajo najslabša ekipa pacifiške skupine, a so v skupnem točkovanju lige preskočili kar dve ekipi, Chicago in Ottawo.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo pri Colorado Avalanche končali gostovanje treh tekem.

NHL Zucker ukanil Quicka in pokopal Kralje

NHL, izidi:

Dallas Stars - Los Angeles Kings 1:2
Anže Kopitar 3 streli na gol v 20:38 minute za LA.

Boston Bruins - St. Louis Blues 5:2
New York Islanders - New Jersey Devils 4:1
New York Rangers - Chicago Blackhawks 4:3
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2:4
Nashville Predators - Winnipeg Jets 1:5
Minnesota Wild - Anaheim Ducks 0:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.