Šport
24 ogledov

Zucker ukanil Quicka in pokopal Kralje

Anže Kopitar
Hokejisti Los Angeles Kings ostajajo prikovani na rep lestvice zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL.

Kralji so ponoči izgubili v gosteh pri moštvu Minnesota Wild z 2:3 po kazenskih strelih. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce. Edini zadetek po koncu rednega dela je zabil Jason Zucker za zmago domače ekipe.

Vratar gostujočega moštva z zahodne obale Združenih držav Amerike Jonathan Quick je v rednem delu zaustavil kar 40 strelov domačih hokejistov, a ga je pri izvajanju kazenskega strela ukanil Zucker. Nato je priložnost dobil kapetan kraljev Kopitar, ki pa je zgrešil. Neuspešen je bil tudi Dustin Brown.

Ob koncu prve tretjine je bil izid 0:0. Do vodstva so v 31. minuti prišli hokejisti Minnesote z golom Nina Niederreiterja. Ilja Kovaljčuk je nekaj manj kot šest minut kasneje poskrbel za prvo izenačenje.

Zadnja tretjina se je začela tako kot druga. Minnesota je povedla, zadel je Eric Staal. Jeff Carter pa je poskrbel za izenačenje 2:2 in podaljšek. A se je pri izvajanju kazenskih strelov izkazal vratar domačih Alex Stalock, ki je zbral 31 obramb ter ubranil vse tri poskuse kraljev v kazenskih strelih.

Kralji imajo na svojem računu 40 točk in so najslabša ekipa zahodne konference. Naslednja tekma jih čaka v noči na petek, ko bodo gostovali pri moštvu Dallas Stars.

Od desetih tekem, ki so bile na torkovem večernem sporedu tekem, se le dve nista končali po rednem delu. To sta tekmi v St. Paulu in obračun v New Yorku, kjer so domači otočani (Islanders) po podaljšku z 2:1, odločilni zadetek je zabil Valtteri Filppula, premagali St. Louis Blues.

Zmago so slavili tudi mestni tekmeci otočanov New York Rangers, ki so s 6:2 odpravili ekipo Carolina Hurricanes.

Zelo dobro gre pacifiškim tekmecem Kopitarjevih kraljev, San Jose Sharks, ki so s 5:2 ugnali Pittsburgh Penguins ter prišli do sedme zaporedne zmage, tudi s pomočjo treh zadetkov Tomaša Hertla.

Morski psi (63 točk) so druga najboljša ekipa zahodne dela lige NHL in so se le na točko razlike približali vodilnemu moštvu Zahoda Calgary Flames.

Vroča je tudi ekipa Columbus Blue Jackets, ki je doma s 4:1 premagala New Jersey Devils, ter prišla do četrte zaporedne zmage za drugo mesto v razvrstitvi vzhodne konference.

Modri jopiči si 59 točk delijo z aktualnimi prvaki Washington Capitals, ki pa so tretjič po vrsti doživeli poraz. Nazadnje so naleteli na razpoloženi Nashville Predators, ki je prestolnike premagal s kar 7:2. Izkazal se je Šved Viktor Arvidsson s tremi zadetki za drugi hat-trick v karieri.

Junak tekme v Montrealu je bil domači vratar Antti Niemi, ki je bil ključni steber Canadiens za zmago s 5:1 proti Florida Panthers. Finec je zbral kar 52 obramb, še nikoli poprej ni bil tako dober. Le ena obramba ga je ločila od rekorda kanadske franšize po številu obramb vratarja na tekmi.

Hokejsti Dallas Stars so bili nemočni proti Tampa Bay Lightning (0:2), ki prepričljivo vodi v razvrstitvi vzhodne konference ter ima s 74 točkami daleč najboljši izkupiček v ligi NHL.

Hokejisti Detroit Red Wings so bili s 3:1 boljši od Anaheim Ducks, Winnipeg Jets pa so s 4:1 premagali Vegas Golden Knights.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.