Kopitar s Kingsi do zmage

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar, udeleženec All Stars tekme, je k zmagi pomagal s podajo.
Na 11 četrtkovih srečanjih v ligi NHL je bil zmagovalec na kar treh odločen šele po izvajanju kazenskih strelov. LA Kingsi Anžeta Kopitarja so z rezultatom 5:2 premagali Toronto.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

NY Rangers : Philadelphia 2:6
Carolina : New Jersey 1:4
Atlanta : Florida 2:3*
Boston : Montreal 2:5
Tampa Bay : Pittsburgh 1:4
Detroit : Minnesota 5:6*
Ottawa : Buffalo 3:2*
St. Louis : Dallas 4:2
Edmonton : Phoenix 5:2
San Jose : Vancouver 3:1
Los Angeles : Toronto 5:2
*po kazenskih strelih

Los Angeles Kingsi so za svojo 15 zmago v sezoni Toronto Maple Leafsom prizadejali 19 poraz, končni rezultat v Staples Centru je bil 5:2. Tekma je bila takorekoč odločena že po prvi tretjini, saj so jo gostitelji dobili z 4:0. Anže Kopitar je na svoji 25 tekmi v sezoni dosegel 23 podajo in bil nekaj ur pred srečanjem povabljen na All Stars tekmo lige NHL. Dva zadetka za Kralje je dosegel Dustin Brown , oba z igralcem več na ledu. Alexander Frolov in Rob Blake sta zadela vsak po enkrat ter zbrala še vsak po eno podajo. Za Los Angeles je zadel še Kyle Calder , vratar Jason LaBarbera pa je imel zanj rekordnih 48 obramb, od tega 24 v zadnji tretjini.

Troje srečanj četrtkovega večera je bilo odločenih šele po kazenskih strelih. Vodilno moštvo lige Detroit je tako klonilo proti Minnesoti . Prva tretjina se je končala z 3:2 v prid gostov, po drugi je bilo izenačeno na 4:4, v zadnji je padel še po en gol na vsaki strani. V 59. minuti je Detroit v vodstvo popeljal Daniel Cleary , v zadnji je podaljšek izsilil Eric Balanger . Ker v podaljšku ni bilo zadetkov, so igralci izvajali kazenske strele. Z goloma v drugi in tretji seriji sta vodilno moštvo ohladila Marian Gaborik in Josh Harding . Po kazenskih strelih sta slavili še ekipi Ottawe (nad Buffalom ) in Floride (proti Atlanti ).

Detroit je po kazenskih strelih klonil proti Minessoti, Zatterberg ni uspel premagati Hardinga. © AFP

 


Pittsburgh je niz zmag podaljšal na osem, pred njimi so z 1:4 pokleknili hokejisti Tampe Bay . Jordan Staal je zadel dvakrat ter podal Ryanu Maloneju za tretji zadetek Pittsburgha na tekmi, četrtega je v zadnji minuti dosegel Evgenij Malkin . Gre za najdaljši zmagovalni niz ekipe najbolj priljubljenega hokejista v ligi Sidneya Crosbyja (v glasovanju za All Stars tekmo je prejel največ glasov) po desetih zaporednih zmaga v februarju 1999. Obenem pa so Tampo premagali še prvič po štirih letih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.