Šport
9 ogledov

Kopitar s Kingsi do zmage

Anže Kopitar, udeleženec All Stars tekme, je k zmagi pomagal s podajo. Žurnal24 main
Na 11 četrtkovih srečanjih v ligi NHL je bil zmagovalec na kar treh odločen šele po izvajanju kazenskih strelov. LA Kingsi Anžeta Kopitarja so z rezultatom 5:2 premagali Toronto.
 

Liga NHL

NY Rangers : Philadelphia 2:6
Carolina : New Jersey 1:4
Atlanta : Florida 2:3*
Boston : Montreal 2:5
Tampa Bay : Pittsburgh 1:4
Detroit : Minnesota 5:6*
Ottawa : Buffalo 3:2*
St. Louis : Dallas 4:2
Edmonton : Phoenix 5:2
San Jose : Vancouver 3:1
Los Angeles : Toronto 5:2
*po kazenskih strelih

Los Angeles Kingsi so za svojo 15 zmago v sezoni Toronto Maple Leafsom prizadejali 19 poraz, končni rezultat v Staples Centru je bil 5:2. Tekma je bila takorekoč odločena že po prvi tretjini, saj so jo gostitelji dobili z 4:0. Anže Kopitar je na svoji 25 tekmi v sezoni dosegel 23 podajo in bil nekaj ur pred srečanjem povabljen na All Stars tekmo lige NHL. Dva zadetka za Kralje je dosegel Dustin Brown , oba z igralcem več na ledu. Alexander Frolov in Rob Blake sta zadela vsak po enkrat ter zbrala še vsak po eno podajo. Za Los Angeles je zadel še Kyle Calder , vratar Jason LaBarbera pa je imel zanj rekordnih 48 obramb, od tega 24 v zadnji tretjini.

Troje srečanj četrtkovega večera je bilo odločenih šele po kazenskih strelih. Vodilno moštvo lige Detroit je tako klonilo proti Minnesoti . Prva tretjina se je končala z 3:2 v prid gostov, po drugi je bilo izenačeno na 4:4, v zadnji je padel še po en gol na vsaki strani. V 59. minuti je Detroit v vodstvo popeljal Daniel Cleary , v zadnji je podaljšek izsilil Eric Balanger . Ker v podaljšku ni bilo zadetkov, so igralci izvajali kazenske strele. Z goloma v drugi in tretji seriji sta vodilno moštvo ohladila Marian Gaborik in Josh Harding . Po kazenskih strelih sta slavili še ekipi Ottawe (nad Buffalom ) in Floride (proti Atlanti ).

Detroit je po kazenskih strelih klonil proti Minessoti, Zatterberg ni uspel premagati Hardinga. © AFP

 


Pittsburgh je niz zmag podaljšal na osem, pred njimi so z 1:4 pokleknili hokejisti Tampe Bay . Jordan Staal je zadel dvakrat ter podal Ryanu Maloneju za tretji zadetek Pittsburgha na tekmi, četrtega je v zadnji minuti dosegel Evgenij Malkin . Gre za najdaljši zmagovalni niz ekipe najbolj priljubljenega hokejista v ligi Sidneya Crosbyja (v glasovanju za All Stars tekmo je prejel največ glasov) po desetih zaporednih zmaga v februarju 1999. Obenem pa so Tampo premagali še prvič po štirih letih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.