Kopitar ugasnil zvezde z dvema podajama

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski zvezdnik Anže Kopitar prihaja v formo, ki ga je krasila pred enim letom in s katero je Los Angeles Kings pripeljal do naslova prvaka lige NHL. Hrušičan je imel znova prste vmes pri zmagi, saj je že na osmi od zadnjih devetih tekem v osebno statistiko vpisal najmanj eno podajo.
Oglej si celoten članek

Tokrat je bil podajalec celo dvakrat, njegovi Los Angeles Kings pa so po podaljšku s 4:3 premagali Dallas Stars. Sveže zaročeni Anže Kopitar je podal za 2:0 in 3:3, zmagoviti zadetek pa je slabo minuto pred iztekom podaljška dosegel Jeff Carter.

Kralji so lahko zaigrali sproščeno, saj so si že pred tekmo zagotovili mesto v končnici. A to še zdaleč ne pomeni, da zadnje štiri tekme v končnici niso pomembne, saj mesta, s katerih bodo posamezne ekipe vstopile v "play off", še niso podeljena. Zato je vsaka zmaga dobrodošla, uspeh Los Angelesa proti Dallasu pomeni, da ne more biti slabši od šestega mesta v svoji konferenci. Trenutno so na četrtem, pridobijo pa lahko vsaj še eno mesto, teoretično pa tudi dve.

Gostitelji so z goli Mika Richardsa in Dustina Browna že vodili z 2:0, a gosti so naredili preobrat, končni izid rednega dela pa je s svojim drugim golom postavil Brown.

Racmani obdržali prednost

Anaheim je na zahodu tri tekme pred koncem pred Kralji obdržal pet točk prednosti, potem ko je s 3:1 zmagal proti odpisanemu Edmontonu. Domači so sicer povedli, a nato je Anaheim dosegel tri gole in se povsem približal drugemu mestu v konferenci.

Pomembno zmago v boju za končnico je dosegel Columbus, ki se je v San Joseju veselil zmage s 4:3. Mesto med najboljšimi 16 ekipami bi si lahko zagotovil St. Louis, a je nekoliko nepričakovano klonil proti najslabšemu moštvu zahoda Coloradu, za katerega je pri zmagi 5:3 dva gola prispeval Jamie McGinn.

New Jersey bi z zmago proti Rangerjem v New Yorku obdržal teoretične možnosti za osmo mesto na vzhodu, ki ga trenutno zasedajo prav Rangerji. A od tega ni bilo nič, pomembne točke so ostale doma (4:1), tudi po zaslugi dveh zadetkov Ryana Callahana.

Jagr še kar prestavlja meje

Calgary je s 4:1 premagal Minnesoto, ki bo še naprej težko dihala, saj ima zdaj na sedmem mestu zahodne konference enako število točk kot Columbus in s tekmo več le tri več od Detroita.

Caroline in Tampe v končnici ne bo, medsebojno tekmo v Tampi pa je s 3:2 dobila Carolina. Čeh Jiri Tlusty je zanjo dosegel dva gola, medtem ko sta bila spet natančna Steven Stamkos in Martin St. Louis. Prvi je dosegel svoj 54. gol v sezoni, drugi pa 55., na lestvici najboljših po točkah zaostajata le za Sidneyjem Crosbyjem. Je pa St. Louis v statistiko vpisal še podajo, s katero je zdaj sam na vrhu najboljših podajalcev.

Boston si je z zmago 3:0 proti Floridi zagotovil drugo mesto v vzhodni konferenci, prvega izmed treh golov je dosegel češki veteran Jaromir Jagr. To je že njegov 681. gol v NHL, od tega 118., ki je (naj bi) odločil tekmo. S tem se je na vrhu vseh časov izenačil s Philom Espositom.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Dallas Stars 4:3*
Kopitar (Kings) dve podaji.

Boston Bruins : Florida Panthers 3:0
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 5:3
Minnesota Wild : Calgary Flames 1:4
Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 2:3
New York Rangers : New Jersey Devils 4:1
San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets 3:4
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 1:3
* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.