Šport
8 ogledov

Kopitar ugasnil zvezde z dvema podajama

Kopitar Quick Los Angeles Kings Calgary Flames liga NHL Staples Center Reuters
Slovenski zvezdnik Anže Kopitar prihaja v formo, ki ga je krasila pred enim letom in s katero je Los Angeles Kings pripeljal do naslova prvaka lige NHL. Hrušičan je imel znova prste vmes pri zmagi, saj je že na osmi od zadnjih devetih tekem v osebno statistiko vpisal najmanj eno podajo.

Tokrat je bil podajalec celo dvakrat, njegovi Los Angeles Kings pa so po podaljšku s 4:3 premagali Dallas Stars. Sveže zaročeni Anže Kopitar je podal za 2:0 in 3:3, zmagoviti zadetek pa je slabo minuto pred iztekom podaljška dosegel Jeff Carter.

Kralji so lahko zaigrali sproščeno, saj so si že pred tekmo zagotovili mesto v končnici. A to še zdaleč ne pomeni, da zadnje štiri tekme v končnici niso pomembne, saj mesta, s katerih bodo posamezne ekipe vstopile v "play off", še niso podeljena. Zato je vsaka zmaga dobrodošla, uspeh Los Angelesa proti Dallasu pomeni, da ne more biti slabši od šestega mesta v svoji konferenci. Trenutno so na četrtem, pridobijo pa lahko vsaj še eno mesto, teoretično pa tudi dve.

Gostitelji so z goli Mika Richardsa in Dustina Browna že vodili z 2:0, a gosti so naredili preobrat, končni izid rednega dela pa je s svojim drugim golom postavil Brown.

Racmani obdržali prednost

Anaheim je na zahodu tri tekme pred koncem pred Kralji obdržal pet točk prednosti, potem ko je s 3:1 zmagal proti odpisanemu Edmontonu. Domači so sicer povedli, a nato je Anaheim dosegel tri gole in se povsem približal drugemu mestu v konferenci.

Pomembno zmago v boju za končnico je dosegel Columbus, ki se je v San Joseju veselil zmage s 4:3. Mesto med najboljšimi 16 ekipami bi si lahko zagotovil St. Louis, a je nekoliko nepričakovano klonil proti najslabšemu moštvu zahoda Coloradu, za katerega je pri zmagi 5:3 dva gola prispeval Jamie McGinn.

New Jersey bi z zmago proti Rangerjem v New Yorku obdržal teoretične možnosti za osmo mesto na vzhodu, ki ga trenutno zasedajo prav Rangerji. A od tega ni bilo nič, pomembne točke so ostale doma (4:1), tudi po zaslugi dveh zadetkov Ryana Callahana.

Jagr še kar prestavlja meje

Calgary je s 4:1 premagal Minnesoto, ki bo še naprej težko dihala, saj ima zdaj na sedmem mestu zahodne konference enako število točk kot Columbus in s tekmo več le tri več od Detroita.

Caroline in Tampe v končnici ne bo, medsebojno tekmo v Tampi pa je s 3:2 dobila Carolina. Čeh Jiri Tlusty je zanjo dosegel dva gola, medtem ko sta bila spet natančna Steven Stamkos in Martin St. Louis. Prvi je dosegel svoj 54. gol v sezoni, drugi pa 55., na lestvici najboljših po točkah zaostajata le za Sidneyjem Crosbyjem. Je pa St. Louis v statistiko vpisal še podajo, s katero je zdaj sam na vrhu najboljših podajalcev.

Boston si je z zmago 3:0 proti Floridi zagotovil drugo mesto v vzhodni konferenci, prvega izmed treh golov je dosegel češki veteran Jaromir Jagr. To je že njegov 681. gol v NHL, od tega 118., ki je (naj bi) odločil tekmo. S tem se je na vrhu vseh časov izenačil s Philom Espositom.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Dallas Stars 4:3*
Kopitar (Kings) dve podaji.

Boston Bruins : Florida Panthers 3:0
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 5:3
Minnesota Wild : Calgary Flames 1:4
Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 2:3
New York Rangers : New Jersey Devils 4:1
San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets 3:4
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks 1:3
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.