Kopitarjev gol ni pomagal

Foto: Žurnal24 kopitar_gledav zrak_getty
Še en hokejski obračun lige NHL med Los Angelesom in Anaheimom se je končal z zanesljivo zmago aktualnih prvakov, Anže Kopitar pa je vseeno zbral dve novi točki.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Boston : Toronto 5:2
Philadelphia : New York R. 3:4**
Ottawa : Buffalo 3:2
Pittsburgh : New York I. 3:2
Florida : Washington 2:1
Nashville : Chicago 5:4*
Edmonton : Minnesota 2:4
Phoenix : San Jose 0:6
Los Angeles : Anaheim 3:6
*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Kralji tokrat proti Anaheimu niso imeli nobenih možnosti. Anže Kopitar je tekmo začel dobro in zadel že v prvi tretjini, sodeloval pa je tudi pri drugem vodstvu Los Angelesa v drugi tretjini, ko je podal strelcu Dustinu Brownu. Srečanje se je prelomilo v zadnji tretjini, ki se je končala 4-1 v korist aktualnih zmagovalcev Stanleyjevega pokala.

Razburljivo je bilo v Philadelphii, kjer je domače moštvo sploh prvič letos klonilo pred domačimi gledalci, izenačen boj z New York Rangers pa se je končal v korist gostov šele po izvajanju kazenskih strelov. Odločilni zadetek je dosegel veteran Brendan Shanahan. Šved Daniel Alfredsson je svoj 800. nastop v ligi NHL pospremil z dvema zadetkoma in zmago proti Buffalu, v Pittsburghu pa je blestela naveza Malkin–Crosby, ki je skupaj dosegla tri točke in imela levji delež ob zmagi proti New York Islanders.

Najbolj nezadovoljni so nedvomno v Phoenixu. Kojoti so že tretjič zaporedoma v zadnjem tednu klonili proti San Joseju, za nameček pa je gol razlika med obema tekmecema zdaj že kar 15-1 v korist San Joseja. Vratar Jevgenij Nabokov je že 37. v svoji karieri svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, resda pa tokrat ravno veliko dela ni imel – Kojoti so skupaj spravili le pičlih 15 strelov proti njegovim vratom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.