Šport
0 ogledov

Kopitarjev gol ni pomagal

kopitar_gledav zrak_getty Žurnal24 main
Še en hokejski obračun lige NHL med Los Angelesom in Anaheimom se je končal z zanesljivo zmago aktualnih prvakov, Anže Kopitar pa je vseeno zbral dve novi točki.
 

Liga NHL

Boston : Toronto 5:2
Philadelphia : New York R. 3:4**
Ottawa : Buffalo 3:2
Pittsburgh : New York I. 3:2
Florida : Washington 2:1
Nashville : Chicago 5:4*
Edmonton : Minnesota 2:4
Phoenix : San Jose 0:6
Los Angeles : Anaheim 3:6
*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Kralji tokrat proti Anaheimu niso imeli nobenih možnosti. Anže Kopitar je tekmo začel dobro in zadel že v prvi tretjini, sodeloval pa je tudi pri drugem vodstvu Los Angelesa v drugi tretjini, ko je podal strelcu Dustinu Brownu. Srečanje se je prelomilo v zadnji tretjini, ki se je končala 4-1 v korist aktualnih zmagovalcev Stanleyjevega pokala.

Razburljivo je bilo v Philadelphii, kjer je domače moštvo sploh prvič letos klonilo pred domačimi gledalci, izenačen boj z New York Rangers pa se je končal v korist gostov šele po izvajanju kazenskih strelov. Odločilni zadetek je dosegel veteran Brendan Shanahan. Šved Daniel Alfredsson je svoj 800. nastop v ligi NHL pospremil z dvema zadetkoma in zmago proti Buffalu, v Pittsburghu pa je blestela naveza Malkin–Crosby, ki je skupaj dosegla tri točke in imela levji delež ob zmagi proti New York Islanders.

Najbolj nezadovoljni so nedvomno v Phoenixu. Kojoti so že tretjič zaporedoma v zadnjem tednu klonili proti San Joseju, za nameček pa je gol razlika med obema tekmecema zdaj že kar 15-1 v korist San Joseja. Vratar Jevgenij Nabokov je že 37. v svoji karieri svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, resda pa tokrat ravno veliko dela ni imel – Kojoti so skupaj spravili le pičlih 15 strelov proti njegovim vratom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.