Kopitarju šesti razlog za skrb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Anže Kopitar je v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat s kralji v domačem Staples Centru gostil mestne tekmece Anaheim Ducks.
Oglej si celoten članek

Rački so povsem nadigrali kralje in zmagali kar s 4:0. Kopitarjeva statistika je v 17 minutah in pol na ledu ostala prazna. To je bil za Los Angeles še tretji zaporedni poraz brez zadetka. Kralji so v letošnji sezoni dobili štiri, izgubili pa kar šest tekem.

Vratar gostov John Gibson je ubranil vseh 30 strelov gostiteljev, napadalec Rickard Rakell pa je dosegel tri točke z golom za vodstvo z 1:0 v prvi tretjini in dvema podajama v drugi, ko je njegova ekipa dosegla tri zadetke. Rakell je odigral prvo tekmo za Anaheim po podpisu šestletne pogodbe sredi oktobra.

Kralji tretjič v nizu niso zatresli mreže tekmecev prvič po januarju leta 1969. Jeff Carter je bil pred tokratnim črnim nizom zadnji, ki je zadel za Los Angeles, kar mu je uspelo v podaljšku (3:2) 27. oktobra proti Nashville Predators.

"Nihče ne bo prišel na belem konju in zabijal namesto nas. Ni izgovorov, tudi poškodbe to ne morejo biti, enostavno, začeti moramo zabijati in znova priti v igro," je bil jezen trener domačih Darryl Sutter, ki je v tretji tretjini zamenjal vratarja Petra Budajaa z novincem Jackom Campbellom.

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo v Los Angelesu gostovali prvaki lige NHL, Pittsburgh Penguins.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0:4
Anže Kopitar: odigral 17:29 minute za LA

New York Rangers - St. Louis Blues 5:0
Columbus Blues Jackets - Dallas Stars 3:2 (podaljšek)
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 1:6
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 3:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2:1 (podaljšek)
Florida Panthers - Boston Bruins 1:2
Minnesota Wild - Buffalo Sabres 1:3
Winnipeg Jets - Washington Capitals 2:3
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 5:1
Colorado Avalanche - Nashville Predators 1:5
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.