Šport
18 ogledov

Kopitarju šesti razlog za skrb

anže kopitar Profimedias
Anže Kopitar je v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat s kralji v domačem Staples Centru gostil mestne tekmece Anaheim Ducks.

Rački so povsem nadigrali kralje in zmagali kar s 4:0. Kopitarjeva statistika je v 17 minutah in pol na ledu ostala prazna. To je bil za Los Angeles še tretji zaporedni poraz brez zadetka. Kralji so v letošnji sezoni dobili štiri, izgubili pa kar šest tekem.

Vratar gostov John Gibson je ubranil vseh 30 strelov gostiteljev, napadalec Rickard Rakell pa je dosegel tri točke z golom za vodstvo z 1:0 v prvi tretjini in dvema podajama v drugi, ko je njegova ekipa dosegla tri zadetke. Rakell je odigral prvo tekmo za Anaheim po podpisu šestletne pogodbe sredi oktobra.

Kralji tretjič v nizu niso zatresli mreže tekmecev prvič po januarju leta 1969. Jeff Carter je bil pred tokratnim črnim nizom zadnji, ki je zadel za Los Angeles, kar mu je uspelo v podaljšku (3:2) 27. oktobra proti Nashville Predators.

"Nihče ne bo prišel na belem konju in zabijal namesto nas. Ni izgovorov, tudi poškodbe to ne morejo biti, enostavno, začeti moramo zabijati in znova priti v igro," je bil jezen trener domačih Darryl Sutter, ki je v tretji tretjini zamenjal vratarja Petra Budajaa z novincem Jackom Campbellom.

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo v Los Angelesu gostovali prvaki lige NHL, Pittsburgh Penguins.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0:4
Anže Kopitar: odigral 17:29 minute za LA

New York Rangers - St. Louis Blues 5:0
Columbus Blues Jackets - Dallas Stars 3:2 (podaljšek)
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 1:6
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 3:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2:1 (podaljšek)
Florida Panthers - Boston Bruins 1:2
Minnesota Wild - Buffalo Sabres 1:3
Winnipeg Jets - Washington Capitals 2:3
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 5:1
Colorado Avalanche - Nashville Predators 1:5
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.