Kopše zmagovalec 34. maratona Franja

Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja Foto: Anže Petkovšek franja
Igor Kopše je zmagovalec 34. kolesarskega maratona Franje, dolgega 156 kilometrov s startom in ciljem v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City.
Oglej si celoten članek

O zmagovalcu je odločal obračun manjše skupine v zadnjih kilometrih, Kopše pa je imel največ moči. Prva ženska v cilju je bila Italijanka Enrica Furlan.

Na startu je bil tudi slovenski junak letošnje dirke po Italiji, zmagovalec pete etape, Jan Polanc. Član italijanske ekipe Lampre-Merida je maraton izkoristil za pripravo na dirko po Sloveniji, ki se začne v četrtek z vožnjo na čas v središču Ljubljane.

Proga velikega, 156-kilometrskega maratona Franje je potekala od Ljubljane, do Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerknega, Kladja, Sovodnja, Škofje Loke, Vodic, Tacna in se končala v BTC Cityju. Krajši maraton, dolg 97 km, je potekal iz Ljubljane, do Dobrove, Horjula, Vrzdenca, Lucin, Gorenje Vasi, Škofje Loke, Vodic, Tacna in se prav tako končal v ljubljanskem nakupovalnem središču.

Dogajanje na maratonu Franja se je sicer začelo že v petek, ko je bila v sklopu tega vožnja na čas, ta pa je štela za državno prvenstvo. Državna prvaka sta postala Jan Tratnik in Polona Batagelj. V soboto je bil na sporedu Hofer družinsko-šolski maraton v dolžini 25 km in Vzajemna preizkušnja za najmlajše, dolga 1500 m.

Kolesarska mrzlica se v BTC City vrača že čez tri tedne, 3. in 4. julija bosta namreč v Ljubljani potekala prolog in prva etapna dirka ene najzahtevnejših ženskih večetapnih dirk - Giro Rosa. Del desetdnevne kolesarske preizkušnje se bo letos prvič odvil izven italijanskih meja. Prolog bo v petek, 3. julija, s startom in ciljem na Kongresnem trgu v Ljubljani, prva etapa pa bo naslednji dan s startom v Kamniku. Tekmovalke bodo v nasprotni smeri trase malega maratona Franja pripeljale v cilj, ki bo v BTC Cityju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.