Šport
51 ogledov

Kopše zmagovalec 34. maratona Franja

franja
1/15
Anže Petkovšek
Igor Kopše je zmagovalec 34. kolesarskega maratona Franje, dolgega 156 kilometrov s startom in ciljem v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City.

O zmagovalcu je odločal obračun manjše skupine v zadnjih kilometrih, Kopše pa je imel največ moči. Prva ženska v cilju je bila Italijanka Enrica Furlan.

Na startu je bil tudi slovenski junak letošnje dirke po Italiji, zmagovalec pete etape, Jan Polanc. Član italijanske ekipe Lampre-Merida je maraton izkoristil za pripravo na dirko po Sloveniji, ki se začne v četrtek z vožnjo na čas v središču Ljubljane.

Proga velikega, 156-kilometrskega maratona Franje je potekala od Ljubljane, do Vrhnike, Logatca, Godoviča, Idrije, Cerknega, Kladja, Sovodnja, Škofje Loke, Vodic, Tacna in se končala v BTC Cityju. Krajši maraton, dolg 97 km, je potekal iz Ljubljane, do Dobrove, Horjula, Vrzdenca, Lucin, Gorenje Vasi, Škofje Loke, Vodic, Tacna in se prav tako končal v ljubljanskem nakupovalnem središču.

Dogajanje na maratonu Franja se je sicer začelo že v petek, ko je bila v sklopu tega vožnja na čas, ta pa je štela za državno prvenstvo. Državna prvaka sta postala Jan Tratnik in Polona Batagelj. V soboto je bil na sporedu Hofer družinsko-šolski maraton v dolžini 25 km in Vzajemna preizkušnja za najmlajše, dolga 1500 m.

Kolesarska mrzlica se v BTC City vrača že čez tri tedne, 3. in 4. julija bosta namreč v Ljubljani potekala prolog in prva etapna dirka ene najzahtevnejših ženskih večetapnih dirk - Giro Rosa. Del desetdnevne kolesarske preizkušnje se bo letos prvič odvil izven italijanskih meja. Prolog bo v petek, 3. julija, s startom in ciljem na Kongresnem trgu v Ljubljani, prva etapa pa bo naslednji dan s startom v Kamniku. Tekmovalke bodo v nasprotni smeri trase malega maratona Franja pripeljale v cilj, ki bo v BTC Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.