Kopy streljal v prazno

Foto: Žurnal24 Za Kopitarjem je še en uspešen nastop za LA Kings. FOTO: AFP
Kralji Anžeta Kopitarja so v hokejski ligi NHL pred domačimi navijači klonili proti Edmontonu. Oilersi so bili s 3:2 boljši po izvajanju kazenskih strelov. Slovenec v statistiko ni vpisal točke.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Philadelphia : NY Islanders 5:1
LA Kings : Edmonton 2:3*
Carolina : Columbus 1:5
Toronto
: Pittsburgh 6:2
Tampa Bay : Washington 1:5
Nashville
: Boston 3:2*
Ottawa
: Minnesota 5:3
Chicago
: Dallas 6:2
Phoenix : Calgary 5:7
* po kazenskih strelih

Kralji kljub dobri predstavi niso bili kos hokejistom Edmontona oziroma bolje rečeno njihovemu vratarju Dwaynu Rolosonu. Ta je v rednem delu ubranil kar 39 strelov na svoj gol, v končnici pa še oba poskusa s kazenskih strelov. Premoč Kraljev potrjuje statistika, saj so dobili razmerje v strelih na gol z 41:21, v podaljšku nato še s 4:2, a so se vsi njihovi poskusi ustavili pri Rolosonu. Le malo je manjkalo da bi gostje, ki so v uvodni tretjini povedli z 2:0, slavili že v rednem delu, a je Brown 26 sekund pred koncem vendarle dosegel izenačenje na 2:2 in izsilil podaljšek. Kralji so doslej v rednem delu zbrali 56 točk in za štiri zaostajajo za osmim mestom, ki še vodi v končnico. To bodo skušali spremeniti v noči na torek, ko bodo v svoji dvorani gostili ekipo iz Atlante, zadnjeuvrščeno moštvo jugovzhodne skupine.

Za nov rekord branilcev v ligi NHL je poskrbel Mike Green iz Washingtona. Slednji je dosegel gol že na osmi tekmi zapored in prispeval svoj delček v mozaiku pri zmagi Washingtona v Tampi s 5:1. Pred Greenom je bil rekorder med branilci Mike O'Connell iz Bostona, ki je gol dosegel na sedmih zaporednih tekmah. Washington je z zmago še povečal vodstvo v jugovzhodni skupini in se na drugem mestu v konferenci izenačil z New Jerseyjem. Še vedno vodi Boston, ki pa je moral oddati točko po kazenskih strelih v Nashvillu. Odločitev je padla šele v četrti seriji, ko je David Legwand ugnal Mannyja Fernandeza. Med najbolj razpoloženimi igralci v ligi je bil Martin Havlat, ki je k zmagi Chicaga nad Dallasom prispeval dva gola in podajo. Dva gola je ob zmagi Calgaryja v Phoenixu s 7:5 dosegel Matthew Lombardi, prav toliko pa tudi Kristian Huselius pri slavju Columbusa proti Carolini (5:1). Enak učinek je imel Jason Blake na tekmi Toronto Pittsburgh (6:2), le da je Blake zadel v razmaku 19 sekund.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.