Šport
0 ogledov

Kopy streljal v prazno

Za Kopitarjem je še en uspešen nastop za LA Kings. FOTO: AFP Žurnal24 main
Kralji Anžeta Kopitarja so v hokejski ligi NHL pred domačimi navijači klonili proti Edmontonu. Oilersi so bili s 3:2 boljši po izvajanju kazenskih strelov. Slovenec v statistiko ni vpisal točke.
 

Liga NHL

Philadelphia : NY Islanders 5:1
LA Kings : Edmonton 2:3*
Carolina : Columbus 1:5
Toronto
: Pittsburgh 6:2
Tampa Bay : Washington 1:5
Nashville
: Boston 3:2*
Ottawa
: Minnesota 5:3
Chicago
: Dallas 6:2
Phoenix : Calgary 5:7
* po kazenskih strelih

Kralji kljub dobri predstavi niso bili kos hokejistom Edmontona oziroma bolje rečeno njihovemu vratarju Dwaynu Rolosonu. Ta je v rednem delu ubranil kar 39 strelov na svoj gol, v končnici pa še oba poskusa s kazenskih strelov. Premoč Kraljev potrjuje statistika, saj so dobili razmerje v strelih na gol z 41:21, v podaljšku nato še s 4:2, a so se vsi njihovi poskusi ustavili pri Rolosonu. Le malo je manjkalo da bi gostje, ki so v uvodni tretjini povedli z 2:0, slavili že v rednem delu, a je Brown 26 sekund pred koncem vendarle dosegel izenačenje na 2:2 in izsilil podaljšek. Kralji so doslej v rednem delu zbrali 56 točk in za štiri zaostajajo za osmim mestom, ki še vodi v končnico. To bodo skušali spremeniti v noči na torek, ko bodo v svoji dvorani gostili ekipo iz Atlante, zadnjeuvrščeno moštvo jugovzhodne skupine.

Za nov rekord branilcev v ligi NHL je poskrbel Mike Green iz Washingtona. Slednji je dosegel gol že na osmi tekmi zapored in prispeval svoj delček v mozaiku pri zmagi Washingtona v Tampi s 5:1. Pred Greenom je bil rekorder med branilci Mike O'Connell iz Bostona, ki je gol dosegel na sedmih zaporednih tekmah. Washington je z zmago še povečal vodstvo v jugovzhodni skupini in se na drugem mestu v konferenci izenačil z New Jerseyjem. Še vedno vodi Boston, ki pa je moral oddati točko po kazenskih strelih v Nashvillu. Odločitev je padla šele v četrti seriji, ko je David Legwand ugnal Mannyja Fernandeza. Med najbolj razpoloženimi igralci v ligi je bil Martin Havlat, ki je k zmagi Chicaga nad Dallasom prispeval dva gola in podajo. Dva gola je ob zmagi Calgaryja v Phoenixu s 7:5 dosegel Matthew Lombardi, prav toliko pa tudi Kristian Huselius pri slavju Columbusa proti Carolini (5:1). Enak učinek je imel Jason Blake na tekmi Toronto Pittsburgh (6:2), le da je Blake zadel v razmaku 19 sekund.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.