Korak bližje ligi prvakov

Foto: twitter ACH Volley
Foto: twitter ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov v gosteh premagali ciprsko ekipo Omonia Nikozija s 3:0 (16, 23, 18).
Oglej si celoten članek

Slovenski državni prvaki, ki so do zdaj devetkrat igrali v ligi prvakov, morajo v letošnji sezoni, ko je Evropska odbojkarska zveza (CEV) nekoliko spremenila sistem tekmovanja, igrati v kvalifikacijah, kajti le dvanajst ekip že ima zagotovljen nastop med najboljšimi evropskimi klubi. Njihova prva ovira na poti do jubilejnega desetega nastopa so bili ciprski državni prvaki, ki v zadnjih dveh sezonah na domačih tleh ne poznajo poraza, toda proti odbojkarjem ACH Volleyja so bili nemočni. Ljubljančani, ki so prevladovali predvsem v bloku (skupaj so jih dosegli 15, domačini le pet) so s to zmago z eno nogo že na poti proti tretjemu krogu, kjer jih čaka francoski Arago de Sete.

Zaradi zapletov z administracijo so Ljubljančani v Nikozijo pripotovali brez Američana Alexandra Slaughta, težave z zdravjem pa je imel Žiga Štern, ki pa je vseeno začel obračun s ciprsko ekipo. Do prvega tehničnega odmora so si odbojkarji ACH Volleyja priigrali štiri točke prednosti, po uspešnem napadu Apostolosa Armenakisa so domačinom pobegnili za šest točk (5:11), po bloku Jana Kozamernika je bilo že 14:7. S štirimi zaporednimi točkami so se jim na servis brazilskega organizatorja igre Adriana Lamba domačini približali na tri točke zaostanka. S polminutnim odmorom je trener gostov Zoran Kedačič prekinil serijo domače ekipe, z dvema zaporednima asoma Andreja Flajsa in blokom Šterna pa je bilo konec odpora Ciprčanov v uvodnem nizu, saj so za gosti zaostajali za neulovljivih osem točk (14:22). Štern je tudi potrdil zmago svoje ekipe v uvodnem nizu.

Tudi drugi niz se je začel po notah gostujoče ekipe, vendar si je pri njihovem vodstvu s 5:2 gleženj poškodoval libero Jani Kovačič, namesto njega pa je v igro vstopil Matija Pleško. Vendar to še ni zaustavilo Ljubljančanov, kajti po asu Šterna so povedli že s 7:2, prednost petih točk so imeli tudi ob prvem tehničnem odmoru. Zato pa so se težave slovenskih državnih prvakov začele po točki Flajsa za vodstvo s 14:7. Ciprčani, za katere igrajo trije Brazilci in Poljak, so se jim do drugega tehničnega odmora približali le na dve točki zaostanka (13:15), toda krize Ljubljančanov na sprejemu še ni bilo konec, kajti po napaki Flajsa in nato še Pleška na sprejemu, je Omonia povedla z 22:19. V končnici je začel delovati blok ACH Volleyja, s kar štirimi zaporednimi so prišli do dveh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Izkoristili so drugo, saj je servis domačih končal v avtu.

Z asom Maksima Buculjevića so ljubljanski odbojkarji na začetku tretjega niza povedli s 5:0, vendar so ob prvem tehničnem odmoru vodili le še za dve točki. Podobno kot večji del drugega niza so imeli težave na sprejemu, tudi njihova učinkovitost v napadu ni bila na ravni prvega niza, tudi na drugi tehnični odmor pa so odšli z dvema točkama prednosti. Po asu Kozamernika, ki je blestel tudi v bloku, so Kedačičevi varovanci nekoliko lažje zadihali, saj so domačinom pobegnili za štiri točke (18:14), še bližje zmagi so bili po točki Šterna (22:16). Visoke prednosti Ljubljančani niso zapravili, šest zaključnih žog za gladko zmago pa je prispeval Armenakis. Že prvo je s svojim tretjim asom na tekmi potrdil Buculjević.

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, 6. novembra, ob 18. uri, v ljubljanski dvorani Stožice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.