Korejka premočna za Rašo Sraka Vuković

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V repasažu je slovenska judoistka Raša Sraka Vuković na žalost izgubila obračun s Kolumbijko Yuri Alvear in tako končala olimpijski turnir na sedmem mestu.
Oglej si celoten članek

Četrtfinale

V četrtfinalnem obračunu judoistk v kategoriji do 70 kilogramov je Raša Sraka Vuković morala priznati premoč Korejki Hwang Ye-Sul. Slednja je z iponom slavila v podaljšku. Naša judoistka je tudi v četrtfinalnem obračunu, tako kot v predtekmovanju, prejela kazen, a kljub temu enkrat povedla s točko prednosti, ki pa so jo sodniki nato razveljavili. Ves čas je potekal ogorčen boj in po petih minutah še vedno nismo imeli zmagovalke. V triminutnem podaljšku pa je več moči pokazala mlajša Hwang Ye-Sul, ki je Vukovićevo uspela premagati z iponom. Na koncu je slovenska tekmovalka morala tvegati, vendar se ji na žalost ni izšlo. Kljub porazu je še vedno imela nekaj možnosti za osvojitev kolajne, a jo je v repasažu premagala Kolumbijka Yuri Alvear in tako končala nastope slovenske predstavnice.

Predtekmovanje

V predtekmovanju je Raša hitro povedla z vazarijem, nato pa je nekoliko pritisnila tudi Španka Cecilia Blanco in Vukovićeva si je prislužila kar dve kazni zaradi neaktivnosti. Takoj po drugi kazni pa je 33-letnica napadla in si z iponom prislužila napredovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.