Šport
50 ogledov

Korejka premočna za Rašo Sraka Vuković

Raša Sraka Vuković, slovenska olimpijska reprezentanca Anže Petkovšek
V repasažu je slovenska judoistka Raša Sraka Vuković na žalost izgubila obračun s Kolumbijko Yuri Alvear in tako končala olimpijski turnir na sedmem mestu.

Četrtfinale

V četrtfinalnem obračunu judoistk v kategoriji do 70 kilogramov je Raša Sraka Vuković morala priznati premoč Korejki Hwang Ye-Sul. Slednja je z iponom slavila v podaljšku. Naša judoistka je tudi v četrtfinalnem obračunu, tako kot v predtekmovanju, prejela kazen, a kljub temu enkrat povedla s točko prednosti, ki pa so jo sodniki nato razveljavili. Ves čas je potekal ogorčen boj in po petih minutah še vedno nismo imeli zmagovalke. V triminutnem podaljšku pa je več moči pokazala mlajša Hwang Ye-Sul, ki je Vukovićevo uspela premagati z iponom. Na koncu je slovenska tekmovalka morala tvegati, vendar se ji na žalost ni izšlo. Kljub porazu je še vedno imela nekaj možnosti za osvojitev kolajne, a jo je v repasažu premagala Kolumbijka Yuri Alvear in tako končala nastope slovenske predstavnice.

Predtekmovanje

V predtekmovanju je Raša hitro povedla z vazarijem, nato pa je nekoliko pritisnila tudi Španka Cecilia Blanco in Vukovićeva si je prislužila kar dve kazni zaradi neaktivnosti. Takoj po drugi kazni pa je 33-letnica napadla in si z iponom prislužila napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.