Koren med junaki 14. etape

Foto: EPA
Foto: EPA
Kristijan Koren je bil med ubežniki v 14. etapi, v zadnjih kilometrih pa je poizkusil tudi z napadom na zmago. Etapo je sicer dobil Britanec Stephen Cummings (MTN-Qhubeka).
Oglej si celoten članek

Edini slovenski predstavnik na dirki po Franciji Kristijan Koren je bil med junaki 14. etape. Primorec je kot prvi krenil v vzadji klanec etape, družbo mu je delal le Poljak Michal Golas. A dvojec je bil ujet 3,7 kilometra do cilja.

Britanec Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) je v zadnjem kilometru dohitel vodilna Francoza Thibauta Pinota in Romaina Bardeta in jo nato tudi zanesljivo premagal. Koren (Cannondale-Garmin) je zasedel 14. mesto. Za zmagovalcem je zaostal 2:12 minute, v skupni razvrstitvi pa je na 53. mestu (+1:18:28).

"V zadnjih kilometrih sem se zavedal, da nisem najboljši hribolazec v ubežni skupini. Zavoljo tega sem vseskozi čakal na svojo priložnost in jo tudi dočakal," je sicer po prihodu v cilj dejal Cummings in dodal: "V zadnjem kilometru sem izkoristil 'igrico' Pinota in Bardeta za etapno zmago. Francoza sta se spustila v taktične ukane in pozabila na zasledovalce, kar sem s pridom izkoristil. Ob tem sem v zavojih veliko bolj tvegal od svojih tekmecev, šel sem na glavo in s kronometrskim načinom vožnje dosegel etapno zmago."

Rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Britanec Christopher Froome (Sky), ki je v cilj prikolesaril sekundo pred Nairom Quintano. Ta je v zadnjem klancu poskušal z napadi, razen Frooma pa mu ostali tekmeci niso uspeli slediti. Kolumbijec se je tako v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto, na tretje je potisnil Američana Tejaya Van Garderena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.