Šport
73 ogledov

Koren med junaki 14. etape

Stephen Cummings EPA
Kristijan Koren je bil med ubežniki v 14. etapi, v zadnjih kilometrih pa je poizkusil tudi z napadom na zmago. Etapo je sicer dobil Britanec Stephen Cummings (MTN-Qhubeka).

Edini slovenski predstavnik na dirki po Franciji Kristijan Koren je bil med junaki 14. etape. Primorec je kot prvi krenil v vzadji klanec etape, družbo mu je delal le Poljak Michal Golas. A dvojec je bil ujet 3,7 kilometra do cilja.

Britanec Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) je v zadnjem kilometru dohitel vodilna Francoza Thibauta Pinota in Romaina Bardeta in jo nato tudi zanesljivo premagal. Koren (Cannondale-Garmin) je zasedel 14. mesto. Za zmagovalcem je zaostal 2:12 minute, v skupni razvrstitvi pa je na 53. mestu (+1:18:28).

"V zadnjih kilometrih sem se zavedal, da nisem najboljši hribolazec v ubežni skupini. Zavoljo tega sem vseskozi čakal na svojo priložnost in jo tudi dočakal," je sicer po prihodu v cilj dejal Cummings in dodal: "V zadnjem kilometru sem izkoristil 'igrico' Pinota in Bardeta za etapno zmago. Francoza sta se spustila v taktične ukane in pozabila na zasledovalce, kar sem s pridom izkoristil. Ob tem sem v zavojih veliko bolj tvegal od svojih tekmecev, šel sem na glavo in s kronometrskim načinom vožnje dosegel etapno zmago."

Rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Britanec Christopher Froome (Sky), ki je v cilj prikolesaril sekundo pred Nairom Quintano. Ta je v zadnjem klancu poskušal z napadi, razen Frooma pa mu ostali tekmeci niso uspeli slediti. Kolumbijec se je tako v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto, na tretje je potisnil Američana Tejaya Van Garderena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.