Šport
29 ogledov

Le en Slovenec na Touru

Kristijan Koren EPA
Kristijan Koren bo edini slovenski kolesar na letošnji dirki po Franciji.

Ekipa Cannondale je Kristijana Korena uvrstila v postavo za prihajajočo največjo večetapno dirko na svetu, kjer bodo največji aduti moštva Američan Andrew Talansky, Irec Dan Martin in Kanadčan Ryder Hesjedal. Talansky lanskega Toura zaradi poškodb ni končal, leta 2013 pa je bil deseti, medtem ko Hesjedal in Martin lani nista tekmovala. 

Za Korena bo nastop na francoski dirki sicer šesti po vrsti, tokrat pa bo edini Slovenec na preizkušnji. Pri Cannondalu pričakovano v ekipo tako ni bil izbran mladi Matej Mohorič, pri Lampre Meridi pa sta brez francoske pentlje ostala tudi Jan Polanc, ki se je na Giru izkazal tudi z etapno zmago, in Luka Pibernik, ta je včeraj postal slovenski državni prvak.

Na dirki, ki se bo začela 4. julija s posamičnim kronometrom v nizozemskem Utrechtu, ne bo tudi slovenskega člana Astane Boruta Božiča, zato pa bo nastopil Italijan Vincenzo Nibali, branilec lanske zmage. Tridesetletni Nibali je nedavno potrdil dobro pripravljenost pred francosko pentljo in je že drugo leto zapored zmagal na italijanskem državnem prvenstvu v cestni dirki.

Od trenutno najboljših na lestvici Mednarodne kolesarske zveze bo Dirko po Franciji izpustil Simon Špilak. Član Katjuše (5. na lestvici UCI) si je po uspešnem prvem delu sezone vzel nekaj časa za počitek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.