Šport
52 ogledov

Špilak in Mezgec brez Toura

Simon Špilak EPA
Katjuša je objavila deveterico tekmovalcev, ki bodo nastopili na prestižni dirki po Franciji. Med njimi ni Simona Špilaka, trenutno petega kolesarja na Mednarodni kolesarski zvezi, ki je v nedeljo zmagal dirko po Švici. Na Touru ne bo niti Luke Mezgeca.

Ruska Katjuša na francoske ceste - Tour se bo začel v soboto v nizozemskem Utrechtu - pošilja Španca Joaquima Rodrigueza, ki bo dirkal za generalno razvrstitev, odličnega sprinterja Norvežana Alexandra Kristoffa, Italijane Giampaola Carusa, Luco Paolinija in Jacopa Guarnierija, Avstrijca Marca Hallerja, Rusa Dmitrija Kozončuka, Španca Alberta Losado ter Portugalca Tiaga Machada.

Tudi Luka Mezgec pričakovano ne bo nastopil Touru, saj ga Giant-Alpecin že pred tem ni uvrstil na širši seznam kandidatov. Brez nastopa na francoski pentlji je ostal tudi nemški sprinter Marcel Kittel"Seveda sem razočaran, ker ne bom nastopal na Tour de Francu. Toda moram gledati naprej in se osredotočiti na nove cilje. To, da nisem v ekipi, je najtežji trenutek moje kariere. Že prisilen počitek ni bil lahek. Bili so časi, ko bo najraje odvrgel brisačo, toda skušal sem ostati močan in najti pot. To je zame nov udarec, ker si nisem prislužil zaupanja ekipe. Položaj ni dober, po drugi strani pa je poučen. Naučil se bom spopasti s takšnimi stvarmi in bom zrasel," je na spletni strani zapisal Nemec, ki je na zadnjih dveh dirkah po Franciji zmagal na osmih etapah, vsako leto je osvojil po štiri.

Kittel ima letos za seboj le 19 dirkaških dni. Zaradi bolezni je bil dalj časa odsoten, se vmes 1. maja vrnil na dirko po Yorkshiru, a že v prvi etapi odstopil. Konec maja je bil nared za dirkanje, vendar v njegovi ekipi menijo, da njegova pripravljenost še ni najboljša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.