Koronavirus vzel legendarnega nogometaša, heroja nacije

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekdanji nogometaš je izgubil bitko s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Legendarni napadalec nogometne reprezentance Iraka Ahmed Radhi je preminil v 56. letu starosti zaradi posledic infekcije s koronavirusom, poročajo pri Sky News Arabia.

Radhi naj bi bil sprejet v bolnišnico 13. junija, potem ko je bil pozitiven na COVID-19, a je bil hitro odpuščen. V bolnišnici so ga nato ponovno sprejeli 18. junija, saj se mu je stanje drastično poslabšalo. Za posledicami koronavirusa je nato umrl v nedeljo, 21. junija.

Radhi je sicer pravi heroj ter nogometna legenda Iraka, saj je avtor edinega zadetka te države v zgodovini Svetovnih prvenstev. Radhi se je med strelce vpisal leta 1986 na tekmi proti Belgiji, katero je Irak izgubil z 1:2.

Leta 1988 je bil izbran za najboljšega azijskega nogometaša na svetu, prav tako pa se je uvrstil v ožji izbor deseterice za najboljšega azijskega nogometaša 20. stoletja, na koncu pa je pristal na 9. mestu.

Tekom svoje kariere je igral za iraška kluba Al-Zawraa in Al-Rasheed ter katarsko moštvo Al-Wakrah. Za reprezentanco je zbral neverjetnih 121 nastopov, na katerih je dosegel 62 zadetkov. Z Irakom je dvakrat osvojil Azijsko prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.